mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Super veste pentru milioane de români! Ce pot face cei care nu și-au luat concediu anul acesta

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Toți angajații care nu și-au luat anul acesta zilele de concediu au posibilitatea să ceară angajatorului prelungirea lor până la jumătatea anului 2022.

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, scrie în Codul muncii.

Asta înseamnă că zilele de concediu de odihnă rămase din 2020 se reportează şi pot fi solicitate angajatorului până la30 iunie 2022. De asemenea, salariații care au rămas cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 se pot bucura de ele până la 30 iunie 2021.

Codul Muncii prevede că toţi salariaţii au dreptul, în fiecare an, la un concediu de odihnă plătit de angajator cu o durată minimă de 20 de zile lucrătoare. Durata concendiului de odihnă poate fi mai mare dacă aşa se agreează între salariat şi angajator.

Important! Compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neluate până la sfârșitul anului 2020 este posibilă numai în cazul salariaților care pleacă de la angajatorul lor, informează avocatnet.ro

sursa:bugetul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).