iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Erdogan nu se joacă. După demiterea guvernatorului băncii centrale și-a dat afară din guvern propriul ginere. Ministrul de finanțe turc a demisionat!

0 0
1 min read
0 0
Read Time:59 Second

Ginerele preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Berat Albayrak, a demisionat, duminică, din funcţia de ministru al Finanţelor, el invocând probleme de sănătate, relatează news.ro

“Am decis ca, din cauza problemelor de sănătate, să nu mai îmi continui îndatoririle de ministru, pe care le am de aproximativ cinci ani”, a notat Albayrak pe Instagram, precizând că îşi va dedica timpul familiei.

Berat Albayrak a ocupat funcţia de ministru al Energiei şi al Resurselor Naturale în perioada 24 noiembrie 2015 – 10 iulie 2018, iar din 10 iulie 2018 era ministru al Finanţelor.

Anbayrak, în vârstă de 42 de ani, este căsătorit cu fiica lui Recep Tayyip Erdogan, Esra, din iulie 2004.Cei doi au patru copii, ultimul născut în 2020.

Neoficial situația stă puțin altfel. Ginerele lui Erdogan ar fi fost dat afară din guvern chiar de socrul său supărarat din cauza prăbușirii lirei turcești din ultima perioadă. Înaintea lui Berat Albayrak a fost demis chiar guvernatorul băncii naționale a Turciei.

Lira s-a depreciat pe fondul temerilor legate de rezervele valutare epuizate ale băncii centrale, de ratele reale negative, de independența monetară și de riscul sancțiunilor occidentale asupra politicilor externe și de apărare ale Turciei.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).