noiembrie 25, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

ALERTĂ în Poliție: Sindicaliștii spun că pregătesc PROTESTE, după ce Marcel Vela ar refuza acordarea stimulentului de risc poliţiştilor

2 min read
Read Time:1 Minute, 55 Second
protest polițiști martie
Sindicatul Europol îl cuză pe ministrul de Interne, Marcel Vela, că refuză acordarea stimulentului de risc poliţiştilor, în condiţiile în care deja numărul poliţiştilor infectaţi cu noul coronavirus a depăşit 4.300, iar 9 persoane au murit. În plus, sindicaliştii cataloghează drept ”cea mai mare palmă dată poliţiştilor din MAI” proiectul de lege depus la Senat şi care prevede acordarea unui stilument financiar poliţiştilor locali.

”În contextul extinderii alarmante a numărului de infectări în cadrul personalului Ministerului Afacerilor Interne, unde s-a depăşit numărul de 4.300 de cazuri şi au fost înregistrate nu mai puţin de 9 decese, ministrul Vela refuză categoric acordarea stimulentului de risc poliţiştilor, având în vedere activităţile desfăşurate de poliţiştii din prima linie de contracarare a răspândirii acestuia”, a transmis, miercuri, Sindicatul Europol.

Sindicaliştii afirmăcă au cerut acest lucru încă din luna aprilie şi au revenit cu mai multe cereri pe aceeaşi temă.

”Culmea, în data de 26.10.2020 a fost înregistrat la Senat proiectul de lege PL-x nr. 605/2020 pentru modificarea şi completarea art. 7 din OUG nr. 43/2020 prin care trei parlamentari propun acordarea stimulentului de risc în cuantum de 2.000 lei pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Politiei Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă. (…) Nu putem asista decât la cea mai mare palmă dată poliţiştilor din MAI, care în toată perioada pandemiei au fost la fel de expuşi ca şi angajaţii DSP-urilor sau prefecturilor, cadrele medicale, profesorii sau cei din asistenţă socială. Poliţiştii nu au primit nimic, deşi atât în perioada stării de urgenţă, cât şi în starea de alertă au fost omniprezenţi în linia întâi”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă ”ample mişcări de protest” în perioada următoare.

”Poliţiştii au ajuns la capătul răbdării, pentru faptul că sunt consideraţi mingea de ping-pong a unei guvernări incapabile să acorde un drept meritat de poliţişti, în condiţiile în care stimulentul de risc este decontat din fonduri europene nerambursabile, iar conform declaraţiei publice a ministrului Finanţelor, de la debutul pandemiei, doar două treimi din bugetul alocat pentru aceste stimulente a fost cheltuit”, au mai transmis sindicaliştii.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).