Ce îl îngrijorează pe Raed Arafat în contextul începerii școlii: Copiii vor fi derutați

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 18 Second

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că elevii respectă regulile impuse de autorități doar atunci când sunt la școală, însă atunci când ies din incinta unității de învățământ, de multe ori sunt așteptați de adulți care nu respectă măsurile de protecție.

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă”, a declarat Arafat pentru Digi24.

Secretarul de stat din MAI precizează că regulile trebuie să fie regulă generală iar părinții trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte și ei măsurile, altfel derutează copiii.

„Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.

Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a mai spus Arafat.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comportamentul pieței muncii pe pandemie este neașteptat

În prima jumătate a lunii septembrie au apărut mai mult de 14.000 de oferte de joburi pe piața muncii, numărul fiind în creștere. Nivelul este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci când companiile se luptau pentru atragerea candidaților. ”Luna septembrie și, în general, lunile de toamnă sunt, în […]

Ai un pont ? 0761011011