Avertizare OMS: revenirea la viața dinainte de COVID nu este posibilă înainte de 2022

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 6 Second

Revenirea la viața dinainte de pandemie nu va avea loc înainte de 2022 fără distanțare socială și precauții precum purtarea de măști, avertizează Soumya Swaminathan, directorul departamentului de știință de la Organizația Mondială a Sănătății, citat de WebMD.com.

Distanțarea socială și purtarea de mască sunt lucruri cu care părem că ne-am obișnuit deja, numai că nu se respectă în totalitate. Mai ales în locurile în care oamenii se adună pentru că așa trebuie, cum ar fi locurile de muncă sau unitățile de învățământ.

În orice caz, va fi nevoie de de dezvoltarea și implementarea unui vaccin, arată reprezentanta OMS, apoi va trebui ca toată lumea să capete imunitate pentru ca comunitățile să revină la normal.

Orice vaccin, pentru a fi eficient, trebuie să fie făcut de toată lumea. Atunci când, într-un grup de 10 persoane spre exemplu, opt fac vaccinul, iar doi nu, virusul poate dezvolta forme noi prin infectarea celor două persoane, după care va putea ajunge și la cei vaccinați având valențe noi, neacoperite de vaccin. Virusul se poate modifica în funcție de fiecare persoană infectată, iar aceasta va răspândi un nou tip de virus ce poate fi rezistent la vaccin. De aceea virusul anti-gripal se face în fiecare an, fiind diferit de cel din sezonul anterior.

Iar vaccinarea tuturor oamenilor nu va fi facilă. „Ne uităm la 2022 cel puțin înainte ca suficientă lume să înceapă să primească vaccinul pentru a crea imunitate”, a declarat ea. „Deci, pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent.”

Distanțare și după vaccin

Chiar și după ce vaccinul este lansat pentru prima dată, oamenii vor trebui să mențină distanțarea socială, să poarte măști și să practice igiena mâinilor, a spus ea. Aproximativ 60% până la 70% din populație are nevoie de imunitate înainte ca transmisia virusului să scadă semnificativ, a adăugat ea.

„De asemenea, nu știm cât timp vor proteja aceste vaccinuri”, a spus ea. „Acesta este celălalt mare semn de întrebare. Cât durează imunitatea? Este posibil să aveți nevoie de un rapel”, adică de o nouă vaccinare.

Pentru moment, oficialii din domeniul sănătății publice se concentrează pe controlul răspândirii coronavirusului, mai degrabă decât pe eliminarea acestuia, deoarece transmiterea a fost atât de largă în comunități, a spus ea. În același timp, Swaminathan a spus că nu vede coronavirusul devenind un virus sezonier în timp. În schimb, ea se așteaptă la „urcări și coborâșuri” în transmisiuni și noi numere de cazuri la nivel global.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Activele fondurilor de pensii private au continuat să crească și în pandemie

Valoarea activelor este cu 6,3% mai mare decât cea de la sfârșitul anului trecut. Transformată în euro, valoarea este puțin peste 14 miliarde euro, iar onderea în PIB a ajuns la 6,4%. “Contextul economic din primele şase luni ale anului 2020 a fost influenţat de pandemia COVID-19, care a generat […]

Ai un pont ? 0761011011