Statistici: Construcţiile noi au avut cea mai mare creștere în semestrul I 2020

CancandB.ro
Read Time:45 Second

Potrivit datelor Institului Național de Statistică (INS), cele mai mari creșteri în primele șase luni ale anului au fost înregistrate la lucrările de construcţii noi, cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, și la utilaje (inclusiv mijloace de transport), cu 2,3%.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat, în primul semestru al anului, 41.596 milioane de lei, în creștere cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2019, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS). Trendul de creștere a fost înregistrat, în ciuda pandemiei, chiar din primele trei luni ale anului.

În perioada ianuarie – martie 2020, investițiile nete au crescut cu 0,4%, comparativ cu perioada similară de anul trecut, creștere înregistrată la alte cheltuieli cu 15,5% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,7%, conform statisticilor. La lucrări de construcţii noi, în trimestrul doi s-a înregistrat o scădere cu 1,9%.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vaccinul rusesc anti – Covid 19 va fi testat pe 40.000 de locuitori ai Moscovei

Autoritățile de la Moscova au anunțat că au început testarea vaccinului rus împotriva coronavirusului pe 40.000 de locuitori ai capitalei, etapa finală de testare a acestui vaccin anunțată în august. Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că este o zi importantă nu numai pentru oraș, ci și pentru întreaga Rusie […]

Ai un pont ? 0761011011