Maxim istoric: Euro a trecut de pragul psihologic de 4,85 lei

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 27 Second

Moneda euro a trecut de pragul psihologic de 4,85 lei după ce a atins un nou maxim istoric astăzi, 7 septembrie 2020. Cursul calculat de Banca Națională a României este de 4,8552 lei pentru un euro.

Maximul anterior a fost înregistrat pe vineri, 4 septembrie, de 4,8492 lei pentru un euro. La cotația de astăzi leul înregistrează o depreciere de aproape 1,6% față de ultima cotație de anul trecut. La sfârșitul lui decembrie 2019 euro era cotat la 4,7793 lei.

Deprecierea nu este suficient de mare pentru a deveni îngrijorătoare la nivel macro, iar efectele către populație, unde cei mai vulnerabili sunt cei cu rate bancare în euro, este relativ mică. Creșterea valutei europene, monedă de referință pentru majoritatea serviciilor și produselor, se va vedea în prețuri, care vor fi mărite.

Euro se apreciază la nivel global

Moneda europeană se apreciază la nivel internațional, câștigând teren în fața dolarului american. Federal Reserve din SUA a anunțat recent că urmărește o devalorizare a dolarului, mișcare ce a dus și la creșterea euro față de moneda americană.

În regiune, Și coroana cehă și zlotul polonez manifestă tendințe de depreciere față de euro, alături de forint, care vineri atinsese minimul ultimelor cinci luni.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că nu este îngrijorat de maximul euro față de leu, fiind convins că BNR va menține stabilitatea cursului de schimb dacă va fi nevoie.

„Cred că în această perioadă de instabilitate economică a existat o stabilitate a cursului de schimb leu-euro. Sigur că sunt anumite perioade din an în care sunt anumite presiuni asupra cursului”, spune Ludovic Orban.

El a mai arătat că rata anualizată a inflației s-a redus de la 5% până la 3%,

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COTAR: Prețul RCA nu ar trebui să crească mai mult de 1-2%

Prețul asigurărilor civile auto nu ar trebui să crească cu mai mult de 1%, conform Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care acuză o campanie „fake news” din partea companiilor de asigurare. Reprezentanții COTAR arată că, potrivit cifrelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) valoarea media a […]

Ai un pont ? 0761011011