SUA nu vor să se alăture coaliției mondiale pentru accesul la vaccinul anti-COVID deoarece este condusă de OMS

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 11 Second

Casa Albă a declarat marţi că Statele Unite nu se vor alătura mecanismului pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19 (COVAX), menţionând legătura acestui proiect cu o Organizaţie Mondială a Sănătăţii (OMS) „coruptă”, scrie Agerpres.

Peste 170 de ţări se află în discuţii pentru a se alătura acestei iniţiative, cunoscută drept COVAX, care a primit deja o contribuţie de 400 de milioane de euro sub formă de garanţii din partea Comisiei Europene.

Mecanismul COVAX, condus de Alianţa pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) şi OMS, urmăreşte să accelereze dezvoltarea şi fabricarea de vaccinuri împotriva COVID-19 şi să garanteze un acces corect şi echitabil pentru fiecare ţară din lume.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat într-un comunicat publicat marţi că SUA „nu vor fi constrânse de organizaţii multilaterale influenţate de o Organizaţie Mondială a Sănătăţii coruptă şi de China”.

„Acest preşedinte (Donald Trump) va depune toate eforturile pentru a se asigura ca orice nou vaccin este în conformitate cu standardele FDA (Food and Drug Administration) pentru siguranţă şi eficacitate, şi este testat temeinic şi salvează vieţi”, a adăugat Deere.

Decizia Statelor Unite vine după ce administraţia Donald Trump s-a retras din OMS în iulie, susţinând că Beijingul are o influenţă prea mare în cadrul organizaţiei şi că vrea să urmeze strategia „go-it-alone” (să acţioneze singură) pentru dezvoltarea unui vaccin.

sursa:digi24

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Teatru de Comedie:Klaus Iohannis a găsit vinovații pentru că România a ajuns în topul infectărilor în Europa: PSD

Președintele Klaus Iohannis a fost solicitat, în cadrul unei conferințe de presă, să își exprime opinia cu privire la situația României în Europa, țara noastră fiind în topul infectărilor cu coronavirus. Iohannis a vorbit din nou despre nevoia de respectare a măsurile de prevenire a răspândirii virusului, iar când a […]

Ai un pont ? 0761011011