PSD vrea să dea 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei și 1.500 de lei personalului auxiliar din școli

CancandB.ro
Read Time:42 Second

PSD a depus miercuri, la Parlament, un proiect de lege semnat de 5 parlamentari PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, prin care propun acordarea unor stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei pentru cadrele didactice și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Stimulentele ar urma să fie acordate pentru riscul pe care și-l asumă profesorii și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Inițiatorii proiectului susțin că „atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși”.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

sursa:digi24

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SUA nu vor să se alăture coaliției mondiale pentru accesul la vaccinul anti-COVID deoarece este condusă de OMS

Casa Albă a declarat marţi că Statele Unite nu se vor alătura mecanismului pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19 (COVAX), menţionând legătura acestui proiect cu o Organizaţie Mondială a Sănătăţii (OMS) „coruptă”, scrie Agerpres. Peste 170 de ţări se află în discuţii pentru a se alătura acestei iniţiative, cunoscută […]

Ai un pont ? 0761011011