decembrie 2, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lupta electorală devine tot mai dură în Statele Unite. Serviciile de informații acuză Congresul de scurgeri de informații și anunță boicot total până la alegeri

2 min read
Read Time:1 Minute, 20 Second

Biroul de coordonare a informaţiilor secrete din SUA nu va mai trimite reprezentanţi să raporteze Congresului despre securitatea alegerilor, deoarece au existat scurgeri din comisiile parlamentare, au declarat sâmbătă agenţiei Reuters preluat de agerpres oficiali din cadrul biroului.

Noul director pentru informaţiile naţionale al Casei Albe, John Ratcliffe, a notificat vineri comisiile pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat că biroul său va trimite doar rapoarte scrise. Un subordonat al său a afirmat, sub rezerva anonimatului, că directorul este ‘îngrijorat de dezvăluirea neautorizată a unor informaţii sensibile, în urma şedinţelor de informare recente’.

Democraţii, care urmăresc cu atenţie eforturile străine de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie, au reacţionat vehement. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi preşedintele comisiei pentru informaţii secrete, Adam Schiff, au condamnat decizia lui Ratcliffe. Ei au susţinut într-un comunicat că ‘este o abdicare şocantă de la responsabilitatea legală de a informa continuu Congresul şi o trădare a dreptului publicului de a şti cum încearcă puterile străine să ne submineze democraţia’.

Senatorul republican Marco Rubio, care conduce comisia restrânsă a Senatului pentru informaţiile secrete, a declarat sâmbătă seara că a discutat cu Ratcliffe, care i-a spus ‘fără echivoc’ că va îndeplini obligaţia comunităţii de informaţii de a raporta Congresului.

Biroul directorului pentru informaţiile naţionale a afirmat luna aceasta că Rusia, care orchestrat în 2016 o campanie de piraterie informatică în favoarea actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, încearcă în prezent să îl denigreze pe contracandidatul democrat al acestuia, fostul vicepreşedinte Joe Biden. De asemenea, biroul susţine că Iranul şi China speră că Trump nu va fi reales.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).