Fără „valuri” în pandemie? Părerea OMS

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 26 Second
Fără „valuri” în pandemie? Părerea OMS

 

“Este un virus care se adaptează la orice anotimp. Dar are particularitatea de a se transmite ușor între persoanele care intră în contact strâns, așa că nu trebuie să-i oferim oportunitatea”.

Astfel a spus în cadrul unei videoconferințe susținute la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris. Care a declarat că noul coronavirus circulă indiferent de anotimp, contrar părerilor unor specialiști, care îl consideră sezonier. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, în urma ultimelor cercetări, a fost demonstrat că virusul SARS-Cov-2 nu este unul sezonier și că nu se activează în mai multe valuri.

“Pentru moment… primul val, al doilea, al treilea… aceste lucruri nu au niciun sens”

 

“Deși virusurile care provoacă infecții respiratorii, de regulă, au tendința de a apărea în valuri sezoniere, acesta se comportă diferit. Trebuie să fim prudenți, virusul se adaptează și noi trebuie să cunoaștem mai multe despre el”, a mai spus Harris.

Fiind întrebată despre un al doilea val, a menționat că “va fi un val foarte puternic, cu anumite fluctuații. Cel mai potrivit este să controlăm curba și s-o aducem cât mai jos. Pentru moment… primul val, al doilea, al treilea… aceste lucruri nu au niciun sens.”.

Ce are un mare impact asupra transmiterii

 

Fluctuațiile de temperatură nu influențează circulația virusului, “cele mai multe cazuri sunt în SUA, care se află în mijlocul verii, sau în Brazilia, care este o țară ecuatorială.”. Ce are un mare impact asupra transmiterii, spune Harris, sunt “adunările mari de oameni”.

Există o anume îngrijorare, în schimb, legată de trecerea la temperaturile de iarnă și de cazurile de gripă comună care s-ar putea suprapune peste cele de Covid-19, după cum a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

GCS: 823 cazuri noi de COVID-19. Numărul total- 54.009

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 823 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. ”Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  27.750 de pacienţi au fost declaraţi […]

Ai un pont ? 0761011011