Breaking News: COVID-19 și INIMA

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 17 Second
La răscruce: Virusul și INIMA

 

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Frankfurt au urmărit un grup de 100 de persoane, în medie de 49 de ani, care s-au vindecat de boala cauzată de coronavirus.

Cercetătorii au observat că aproape trei sferturi dintre persoanele care s-au vindecat de Covid-19 au probleme cardiovasculare, inclusiv cei care au avut o formă ușoară a bolii. Comparând scanările RMN ale inimii lor cu cele ale altor 100 de persoane de aceeași vârstă care nu au avut Covid-19, au descoperit că majoritatea pacienților care s-au vindecat au avut sechele după două luni. 78 din 100 de pacienți au avut „modificări structurale” la inimă, 76 au avut o problemă cardiacă și 60 au avut semne de inflamație. Aceștia nu au simțit nimic anormal.

Încărcătură virală semnificativă în inimile a 24 de persoane

„Faptul că 78% dintre pacienții vindecați au avut sechele arată că inima este implicată în majoritatea cazurilor, chiar și atunci când Covid-19 nu provoacă simptome cardiace clasice, cum ar fi durerea în piept , a explicat doctorul Valentina Puntmann. Un alt studiu, realizat la Universitatea din Hamburg pare să confirme impactul coronavirusului asupra inimii. Autopsiile efectuate pe 39 de persoane, cu vârsta medie de 85 de ani și care au murit la începutul pandemiei, au arătat o încărcătură virală semnificativă în inimile a 24 de persoane.

„Întrebarea de acum este dacă acestea sunt efecte cronice sau, sperăm, efecte temporare asupra funcționării inimii care se diminuează în timp”, a spus cardiologul Matthew Tomey pentru statnews.com.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fără „valuri” în pandemie? Părerea OMS

  “Este un virus care se adaptează la orice anotimp. Dar are particularitatea de a se transmite ușor între persoanele care intră în contact strâns, așa că nu trebuie să-i oferim oportunitatea”. Astfel a spus în cadrul unei videoconferințe susținute la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris. Care […]

Ai un pont ? 0761011011