SCANDAL pe alocațiile copiilor! Florin Cîțu răspunde la atacurile lui Firea: ‘E în campanie electorală. PSD a arătat cât de josnic e ca partid’

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 52 Second

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a reacționat după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că protestează faţă de blocarea dublării alocaţiilor pentru copii.

„Eu nu cred că a existat în istorie un partid mai cinic, care să facă acțiuni mai mizerabile decât ce face PSD. Să vii să folosești copiii, emoțional, pentru a câștiga voturi. Doamna Firea este în campanie electorală. Anul acesta, PSD a arătat cât de josnic este ca partid. În perioada de pandemie, să votezi împotriva stării de urgență… Eu nu cred că a existat un partid care să facă așa ceva în toată Europa. La starea de alertă, la fel s-a întâmplat, când a fost vorba de purtarea măștii, la fel s-a întâmplat. Acesta este PSD, asta face, calcă pe cadavre pentru a câștiga voturi. Este un lucru mârșav pe care îl fac cei de la PSD. Tot timpul a luat decizii împotriva românilor”, a spus Cîțu la B1 Tv.

Cât despre majorarea alocațiilor, ministrul a spus ele nu se pot dubla: „Este puțin mai mult de 15%. Alocațiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanțare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocațiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege. Vom crește alocațiile, vom anunța în ședința de Guvern, în câteva zile. PNL a dublat alocațiile acum un an și am fi vrut și acum să putem să dublăm alocațiile. Nu este o problemă că nu dorim. În același timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creștere la 1 august, vom avea una substanțială la 1 ianuarie și încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Vom merge acum între 15 și 20%. În acest proiect de lege vine și creșterea din ianuarie, și anul viitor. Vom dubla alocațiile într-o perioadă foarte scurtă. Este un efort enorm pentru buget. Aceștia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiții, investiții care ar fi putut garanta creșteri și plata de alocații în viitor”.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arafat s-a răzgândit: Nu mai există restricția legată de soți pe plajă, dar este interzis DANSUL

  Raed Arafat a declarat, după ședința de Guvern, că restricția ințială care prevedea ”pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)” nu mai este valabilă. Însă, Arafat a precizat că dansul nu este permis și […]

Ai un pont ? 0761011011