decembrie 3, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Pericol de incendii de vegetație, în mai multe zone din Grecia. Avertismentul MAE pentru români

3 min read
Read Time:2 Minute, 34 Second

Ministerul Afacerilor Externe informează pe românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că autoritățile locale au anunțat, pentru data de 22 iulie 2020, un pericol major de incendii de vegetație (grad 4 din 5) în mai multe regiuni din această țară asaltată de turiști, în ultima perioadă.

Zonele vizate sunt Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos și Ikaria.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestei țări pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Ce se întâmplă la granița cu Grecia. Măsuri drastice, până pe 29 iulie

Controalele de sănătate mai stricte au intrat în vigoare la granița Greciei cu Bulgaria, în urma creșterii cazurilor Covid-19 legate de turism.

Tara și-a deschis porțile pentru turiști pe 15 iunie, acum aproape o lună, a existat o notă în cazurile de coronavirus din toată țara.

Mai exact pe 10 iulie, a înregistrat un număr de 60 de cazuri noi, care este cel mai mare număr de noi infecții începând cu 21 aprilie.

Începând de miercuri, toți călătorii care trec frontiera trebuie să poarte rezultate negative la teste, eliberate în cele 72 de ore anterioare și traduse în engleză.

Noile reguli au înregistrat o scădere a sosirilor în comparație cu ultimele zile de miercuri devreme.

Conform unei decizii a autorităților elene, Kulata-Promachonas a fost desemnat drept singurul punct de intrare în Grecia la granița cu Bulgaria, pentru călătorii neesențiale.

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a declarat că tot traficul terestru dintre Bulgaria și Grecia este limitat la trecerea de frontieră Kulata-Promachonas începând cu 1 iulie. Toate punctele de frontieră terestre şi feroviare între Bulgaria şi Grecia vor fi închise pentru trafic până la 29 iulie.

Autoritățile din domeniul sănătății susțin că peste 100 dintre noile cazuri identificate în ultimele 10 zile au fost rezultatul unor cazuri importate de la turiștii care ajung în Grecia.

Cât este amenda pentru nepurtarea măștii în magazinele din Grecia, unde acest lucru a devenit obligatoriu

În urma creșterii numărului de infectări cu coronavirus, autorităţile din Grecia au decis, recent, ca purtarea măştii să fie obligatorie în magazine. Cei ce nu respectă această măsură riscă o amendă de 150 de euro, la fiecare abatere.

sursa:gandul

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).