Măsură fără precedent după ce peste 3.400 de mașini ale Poliției au fost implicate în accidente! Mii de polițiști, obligați să ia ”meditații” la șoferie!

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 50 Second

Polițiștii vor lua lecții de șoferie după ce conducerea IGPR a constatat, în urma realizării unui studiu intern, că, în ultimii cinci ani, au fost implicate în accidente rutiere nu mai puțin de 3.400 de autospeciale ale Poliției. Ca urmare, polițiștii care, prin natura postului, conduc mașinile de serviciu, vor primi, suplimentar, atât lecții teoretice cât și practice.

Institutul pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității din cadrul Poliției Române a realizat un studiu legat de situația accidentelor de circulație în care au fost implicate mașini de poliție. Surse din Poliție au povestit, pentru Gândul.ro, că au fost chestionați toți angajații implicați în accidente de acest gen începând cu ianuarie 2015 și până la sfârșitul lunii mai 2020.

Conform surselor citate, în cei cinci ani și cinci luni, au fost implicate în accidente nu mai puțin de 3.400 de autospeciale, iar în aproape 40 la sută din cazuri a fost vina polițiștilor de la volan. Studiul a relevat că cei mai mulți, adică 94,7 la sută au fost bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani.

În căutarea unei strategii cât mai eficiente pentru limitarea, pe viitor, a numărului mare de incidente de acest gen, specialiștii Institutului pentru Cercetarea Criminalității au stat de vorbă cu toți polițiștii implicați în accidente și i-au întrebat ce cred ei că ar trebui făcut pentru a-și îmbunătăți abilitățile de șoferi.

Polițiștii vor fi antrenați de șoferi de raliu

„În mod special, polițiștii au considerat că se impune o pregătire practică pentru formarea abilităților de conducere a autovehiculului, parcurgerea de către anumiți polițiști, în funcție de specificul atribuțiilor și sarcinilor de serviciu, a unor cursuri de conducere susținute de către specialiști în domeniu (module de pregătire teoretică și practică de conducere ofensivă și defensivă)”, se arată în studiul citat.

În același timp, majoritatea polițiștilor au fost de părere că existența unor cursuri de conducere defensivă este necesară, întrucât „sunt situații care impun asemenea cunoștințe și deprinderi, mai ales că numărul polițiștilor tineri este în creștere, iar abilitățile și experiența în conducere a acestora sunt reduse.

Sursele citate au precizat că, pentru cursurile practice, Poliția Română va apela la expertiza unor șoferi profesioniști de raliu.

sursa:gandul

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constantin Ana-primarul orasuliu Pucioasa:”Cei care anuntau cu surle si trambite resetarea clasei politice sunt primii care uzeaza de aceleasi obiceiuri marunte!”

‘Incepe campania electorala! Si constat ca nu s-a schimbat nimic! Oamenii noi au aceleasi obiceiuri vechi! Cei care anuntau resetarea clasei politice sunt primii care uzeaza de aceleasi obiceiuri marunte (pe care pana mai ieri le detestau la altii), generate probabil de frustrare si impotenta intelectuala! Dupa ce au anuntat […]

Ai un pont ? 0761011011