PREMIERĂ. Te pune pe gânduri: Regatul Unit NU mai publică zilnic numărul de decese

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 11 Second

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului”.

Aceasta se arată într-un mesaj publicat pe site-ul de internet al guvernului Marii Britanii. Este vorba despre faptul că guvernul britanic a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese după infectarea cu coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, potrivit Reuters.

De infarct sau călcaţi de autobuz

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”

„Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare”, se mai spune în mesajul guvernului de la Londra. Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

sursa:puterea

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă din Elveția: LIPSA de eficacitate a vizierelor

În Elveția, Oficiul Federal Elvețian de Sănătate Publică a făcut o anume observație, după o serie de contaminări într-un hotel. Respectiv, mai mulți angajați care purtau măști nu au fost infectați, spre deosebire de cei care purtau viziere. Astfel, autoritățile sanitare elvețiene ai alertat asupra lipsei de eficacitate a vizierelor. […]

Ai un pont ? 0761011011