Spital modular cu 38 de paturi pentru pacienții COVID-19, în curtea Spitalului Elia

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 39 Second

Un spital modular cu 38 de paturi a fost operaţionalizat în curtea Spitalului Elias din Bucureşti, acesta fiind dotat cu toată aparatura necesară.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că spitalul va putea primi pacienţi începând de marţi, după ce s-au alocat ventilatoare din rezerva de stat. Premierul a mulţumit Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă” care a făcut posibilă ridicarea spitalului modular, celor 250.000 de români care au donat, dar şi sutelor de firme care s-au implicat, informează News.ro.

Premierul Ludovic Orban a fost, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Elias, în curtea căruia a fost operaţionalizat un spital modular, la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”.

”Mulţumesc Asociaţiei «Dăruieşte viaţă», doamnei Oana Gheorghiu, doamnei Carmen Uscatu, celor 250.000 de români care au participat la sistemul de donare prin SMS şi sutelor de firme care au participat la realizarea acestei secţii modulare. Este o realizare a unor oameni cu suflet, a unor oameni care, fără să le ceară nimeni, odată cu declanşarea pandemiei, au avut iniţiativa de a realiza o secţie care să fie folositoare în cazul creşterii numărului de persoane infectate şi care să fie dispobilibă pentru tratarea pacienţilor”, a afirmat, âmbătă, premierul Ludovic Orban.

Premierul a explicat că sunt 38 de paturi – 14 pentru persoane în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate, monitoare, 14 paturi sunt pentru persoane aflate într-o stare intermediară şi 10oaturi sunt pentru persoane cu simptome, suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus.

”Am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestesi secţii externe. Sperăm ca de marţi dimineaţă să poată să primească pacienţi care necesită tratare la Terapie Intensivă”, a mai afirmat premierul.

Vicepreşedintele Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, Oana Gheorghiu, a scris pe Facebook că spitalul modular a fost complet echipat, dar că era nevoie de ventilatoare şi a fost necesar să i se scrie direct premierului pentru ca acestea să fie trimise spitalului.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD anunță că va depune moțiunea de cenzură la jumătatea lunii august. Romașcanu: „Cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune naţională...”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, anunţă că la jumătatea lunii viitoare ar urma să fie depusă moţiunea de cenzură la adresa actualului Executiv şi că PSD susţine ideea unui guvern de uniune naţională care să organizeze cele două runde de alegeri programate pentru acest an, dar nu exclude […]

Ai un pont ? 0761011011