decembrie 2, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Nelu Tătaru: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Ce spune despre reinstituirea stării de urgență 7

2 min read
Read Time:1 Minute, 26 Second

Autorităţile nu iau în calcul momentan nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale de pe 27 septembrie, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătăţii. El spune că nu este necesară reinstituirea stării de urgență, deoarece, după intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării, se pot lua măsuri locale în focarele de coronavirus.

Nelu Tătaru a spus că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

„E prematur să gândim (amînarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Despre revenirea la starea de urgență: Nu este cazul

Totodată, ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, sâmbătă, o vizită neanunțată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului.

sursa:digi24

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).