Care ar putea fi CHEIA validării viitoare a vaccinurilor

news
Read Time:1 Minute, 38 Second

Un obiectiv important în cursa pentru un vaccin împotriva COVID-19 este acela de a genera un puternic răspuns imun cu efect de neutralizare, care se poate lega la proteina virală S pe care o poate împiedica să se ataşeze de celulele umane.

Pentru a înţelege modul în care organismul face acest lucru în mod natural, echipa de oameni de ştiinţă de la Institutul Peter Doherty pentru Boli Infecţioase şi Imunitate, cu sediul în Melbourne, a studiat mai mulţi subiecţi umani care s-au vindecat de COVID-19, cu precădere modul în care celulele B şi T ale sistemului imunitar au răspuns la proteina virală S, care îi permite virusului să se ataşeze şi să invadeze celule umane. Astfel, un indicator biologic indus de proteina S (”spike”, cu ”ţepi”) a virusului care provoacă boala COVID-19 ar putea deţine cheia validării viitoare a vaccinurilor candidate, potrivit anunţului echipei de cercetători din Australia, citat de agenţia Xinhua. Jennifer Juno, autoare principală a studiului, a declarat că echipa sa a descoperit indicatorul biologic ce ar fi utilizat pentru evaluarea eficacităţii vaccinurilor candidate împotriva COVID-19.

Pot utiliza ”parametri imuni”

”Am descoperit că cei care au prezentat o puternică activitate de neutralizare aveau un răspuns robust al celulelor B dar, mai surprinzător de atât, am descoperit de asemenea că o anumită subgrupă a celulelor T, numite celule ajutătoare T-foliculare, a constituit un excelent indiciu al unui răspuns imun eficient”, a spus Juno, potrivit agerpres.ro. ”Am demonstrat anterior, într-un studiu al gripei, că celulele B deţin cheia în ceea ce priveşte dezvoltarea unui răspuns imun eficient la gripă, şi ştim de asemenea că celulele ajutătoare T-foliculare ajută în mod specific celulele B să producă anticorpi”, a adăugat ea.

Echipa de oameni de ştiinţă speră că studiile clinice ale acestor vaccinuri pot utiliza ”parametri imuni” nou identificaţi pentru selectarea celor mai bune vaccinuri care generează cel mai puternic răspuns al anticorpilor neutralizanţi la acest virus

Sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RECORD de acuzații la adresa fostului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de „Portocală”, a fost reținut pentru cercetare abuzivă, influențarea martorilor, fals intelectual și abuz în serviciu, anunță miercuri seara procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Conform sursei citate, Negulescu a fost reținut pentru 24 de ore, el fiind suspectat de: […]

Ai un pont ? 0761011011