Florin Cîțu stabilește un nou RECORD: A împrumutat 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe

CancandB.ro
Read Time:51 Second

Ministerul Finanţelor a atras, marți, 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe într-o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă americană şi structurată pe două tranşe, 10 ani respectiv 30 de ani, potrivit ZF.

Ziarul Financiar scrie că pentru prima tranşă, cea pe 10 ani, Ministerul Finanţelor a atras 1,3 miliarde de dolari la o dobânda formată din nivelul midswap plus 240 puncte de bază. Investitorii au introdus ordine de 2,9 miliarde de dolari.

Pentru tranşa cu maturitatea de 30 de ani, Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de dolari la o dobândă fixă de 4% pe an. Investitorii au plasat ordine de 4,4 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg.

Aceasta este prima emisiune de bonduri de pe pieţele internaţionale după decizia agenţiei de rating S&P de la începutul lunii iunie prin care a menţinut ratingul României.

Aceasta este o finanţare denominată în dolari.

Spre comparaţie, pe 18 mai 2020 Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în euro de pe pieţele internaţionale, scrie mediafax.ro.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD acuză presiuni ale prefecților asupra primarilor

Deputata PSD Simona Bucura Oprescu a declarat marți, la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, că prefecții fac „acțiuni murdare”. „Știm de acțiunile murdare pe care le fac prefecții, promit primarilor sume din fondul de rezervă bugetară”, a declarat Bucura Oprescu. „Transformati ministrul Dezvoltarii in ministerul Sabotării administratiei […]

Ai un pont ? 0761011011