Vela și Despescu vor să desființeze Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității

news
Read Time:1 Minute, 5 Second

Tandemnul de mare „succes” din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, format din ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Bogdan Despescu, pregătește pentru începutul lunii septembrie o reorganizare radicală a instituției.

Numai că, potrivit informațiilor noastre, reorganizarea înseamnă desființarea unor structuri vitale în funcționarea ministerului, dar mai ales în ceea ce privește cooperarea și colaborarea internațională. După ce au anunțat, pe căi neoficiale, desființarea Agenției Naționale Antidrog (ANA) și a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), acum tandemul Vela-Despescu a pregătit desființarea Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității (ICPC), înființat la 1 iunie 1998, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, având totodată şi structuri corespondente în teritoriu, la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie.

De ce? Așa vor cei doi vătafi ai Internelor! Mai trebuie precizat că ICPC coordonează, monitorizează, şi controlează întreaga activitate de prevenire a criminalităţii desfăşurată de Poliţia Română, la nivel central şi territorial. În plus, începând cu anul 2007, România, ca membru cu drepturi depline al European Crime Prevention Network (EUCPN), este reprezentată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Reţeaua europeană de prevenire a criminalităţii a fost înfiinţată în anul 2001 prin decizia Consiliului European pentru promovarea activităţii de prevenire a criminalităţii în statele membre UE şi informarea asupra bunelor practici

Sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Grecia SCHIMBĂ regulile pentru turiștii străini. Ce trebuie să știe românii

Grecia schimbă regulile pentru turiști. Autoritățile de la Atena au anunțat că cei care vor fi testați pentru COVID-19 nu sunt obligați să intre în carantină 24 de ore după prelevarea probelor, ci își vor putea continua călătoria. Doar cei cu rezultat pozitiv vor fi înștiințați. Ministerul Turismului din Grecia […]

Ai un pont ? 0761011011