Ion Cristoiu spune tot ce știe: ‘Motivele ASCUNSE pentru care regimul Iohannis întreţine Panica Pandemiei

news
Read Time:4 Minute, 28 Second

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu explică de ce în România guvernanţii au interesul să agite pericolul revenirii epidemiei în timp ce în alte state tema coronavirusului a trecut în plan secund pentru a încuraja consumul intern şi turismul pe plan extern.

Ieşirea din Pandemie, indiferent de costuri, pare a fi esenţa atmosferei publice din toate ţările lumii. Fireşte, aşa cum am mai arătat, măsurile de relaxare, dublate de sporirea numărului de testări, au dus la creşterea numărului de persoane infectate. Evident, e vorba de persoane asimptomatice. Fenomenul a fost luat în calcul de liderii principalelor state occidentale. S-a socotit că această creştere, mai ales în ce priveşte cazurile de internare la ATI nu va duce la debordarea spitalelor, ca în cazul Pandemiei. Toate estimările arată că sporurile cauzate de relaxare, ba chiar şi de nerespectarea măsurilor de protecţie, nu vor face ca pericolul de la începutul Pandemiei să revină în forţă. Prin raportare la cifrele din perioada Crizei, deşi mari faţă de ultimele zile dinaintea relaxării, nu constituie un motiv de îngrijorare. Şi chiar dacă ar fi, îngrijorarea e împinsă în plan secund, pentru că liderii altor state s-au decis. Se va reveni la normal chiar şi dacă Pandemia ar reveni. Omenirea are de ales între a muri de foame şi a muri de virus. Aşa se explică teza de largă circulaţie potrivit căreia trebuie să ne obişnuim cu virusul

Nici la noi, judecînd din punctul de vedere al cifrelor, nu se poate vorbi de o revenire a Pericolului. Cea mai mare cifră de infectări noi s-a înregistrat pe 22 aprilie 2020: 468 de cazuri.

Numărul de decese a fost de 508. Să reamintim că această cifră a fost înregistrată în condiţiile stării de urgenţă, cu măsurile drastice de restricţie, inclusiv cea de interdicţie a ieşirii din casă, şi în condiţiile în care numărul de teste era foarte mic. Pe 24 iunie 2020, cînd atmosfera publică a fost dominată de revenirea Pericolului, cînd Cioclii apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, suflau de zor în trîmbiţele Pandemiei, numărul de noi cazuri a fost de 460 şi numărul de decese de 10. Păi dacă în condiţiile relaxării din ultimul timp, ba chiar şi în ale a ceea ce se numeşte, în intervenţiile Cioclilor apocaliptici, iresponsabilitatea de a nu respecta măsurile de protecţie, avem un număr de 460 de cazuri noi, cum să credem, mai ales dacă luăm în calcul şi sporirea numărului de teste, că a revenit Pericolul Pandemiei, că trebuie să ne întoarcem la restricţiile din aprilie?

Evită momentul socotelilor. Pe măsură de ne depărtăm de perioada măsurilor de restricţie, printre cele mai dure din Europa, Poporul român începe să se întrebe dacă au fost justificate gravele încălcări ale drepturilor omului. Exagerînd Pericolul de acum, regimul Iohannis vrea să ne convingă că măsurile de dictatură stalinistă au fost necesare. Aţi văzut ce se întîmplă dacă nu dăm amenzi, dacă Armata nu patrulează pe străzi, dacă v-am dat voie să ieşiţi din case? Numărul de infectări a crescut. Nu-i aşa că n-am greşit, arestîndu-vă la domiciliu, internîndu-vă cu forţa în spitale?

3. Scuteşte Guvernul de a alcătui şi adopta planuri de relansare economică. Cum să întrebi Guvernul despre ceea ce face pentru economie cînd lupta cu Pandemia e în toi? Ar răspunde imediat: De asta îţi arde acum, cînd trebuie să găsim spitale pentru infectaţi

4. Justifică toate erorile şi prostiile guvernării. De ce nu daţi pensiile şi alocaţiile? Cum de ce? Pentru că s-a prelungit Pandemia. De ce nu s-a înregistrat nici un progres în infrastructură? Pentru că ne-a împiedicat Pandemia. Atît în campania pentru locale, cît şi în cea pentru parlamentare, PNL va justifica dezastrul din îndeplinirea făgăduielilor electorale prin Pandemia care n-a fost luată în calcul.

5. Pregăteşte terenul pentru marea fraudare a alegerilor. Aşa cum am mai scris, în România stăpînită de generalii din instituţiile de forţă nu falsificarea alegerilor reprezintă o problemă, ci justificarea în ochii opiniei publice a rezultatelor date de fraudă. Rezultatele stranii obţinute în alegeri, ca urmare a fraudării alegerilor, şi-au găsit rapid justificarea în votul din Diaspora. Cum de a pierdut ALDE la europarlamentare şi a cîştigat USR? Foarte simplu. Şi-a spus cuvîntul Diaspora. Anul acesta Diaspora nu mai poate fi folosită pentru a justifica rezultatele stranii ca urmare a fraudării. Nu de alta, dar Diaspora a revenit în ţară. Şi atunci trebuia găsită o altă explicaţie astfel încît rezultatele să nu bată la ochi. Şi această explicaţie va fi prelungirea Pandemiei. Pentru slabele rezultate ale PSD se va invoca panica din rîndul bătrînilor. Nu ştim dacă această panică va fi. Nu contează. Ea va fi o acoperire perfectă pentru rezultatele măsluite. PNL va obţine majoritatea absolută. Cum dracu? se vor întreba unii. Răspunsul va fi: Anul acesta din cauza Pandemiei campania nu s-a mai desfăşurat în chip tradiţional. Prin urmare anul acesta n-a mai contat atît de mult ca altădată mitingurile electorale, pomenile electorale. A contat campania online. Şi imediat PNL va fi binecuvîntat drept partidul care a dus o campanie online ieşită din comun. De ce a pierdut PSD la scor? Pentru că anul acesta n-a mai putut da găleţi cu făină. În realitate, scorul e rezultatul unei fraude. Da, dar el va fi justificat prin condiţiile aparte ale campaniei electorale de anul acesta”

Sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Bătaie în Vama Veche: Tinerii își împart pumni pe plajă, pe ritmurile muzicii

Mai mulți tineri au fost filmați când să băteau pe o plajă din Vama Veche. Tinerii își împart pumni și picioare pe ritmurile muzicii. Poliția anunță că s-a autosesizat, potrivit Mediafax. „În urma apariției în spațiul public a unor imagini de pe o rețea de socializare, în care se prezintă […]

Ai un pont ? 0761011011