Anunț și lovitură: Ce vor trebui să facă STUDENȚII din UE care vor la studii în UK

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 5 Second

Studenții din toate țările Uniunii Europene, inclusiv din România, dar cu excepția Irlandei, nu vor mai beneficia de tarifele reduse aplicate studenților din Anglia, nici de accesul la împrumuturi pentru studenți, beneficii de care aveau parte cât timp Marea Britanie era membră a UE.

Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Londra, printr-o declarație scrisă depusă în Parlament de ministrul de stat pentru Universități, Michelle Donelan. Studenţii din UE care doresc să studieze la o universitate din Anglia vor trebui să plătească taxe mai mari de şcolarizare, la fel ca alţi studenţi străini. De fapt, această măsură era prevăzută și înainte de pandemie, deoarece universitățile britanice au avertizat că, dacă tarifele aplicate studenților europeni vor crește, foarte mulți vor renunța la planurile de studii în Anglia.

Începe din anul academic 2021-2022

Mai mult, studenţii internaţionali reprezintă o sursă importantă de venit pentru universităţile britanice. Aceştia plătesc adesea dublu – chiar mai mult în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ – faţă de 9.250 de lire sterline cât achită britanicii, o taxă valabilă până acum şi pentru studenţii din ţările UE, potrivit agerpres.ro. Decizia se va aplica începând cu studenții care încep cursurile din anul academic 2021-2022 și nu îi va afecta pe studenții care încep cursurile în anul 2020-2021.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce e o VARĂ DURĂ pentru bulgari

După ce pandemia de coronavirus a închis graniţele, a blocat la sol avioanele şi a forţat oamenii să stea acasă, doar o mână de turişti fac plajă în mijlocul sutelor de umbrele nedesfăcute şi şezlonguri neatinse de pe cei cinci kilometri de plajă. Plajă la bulgari. Sunny Beach, cea mai […]

Ai un pont ? 0761011011