Ludovic Orban, schimba iarasi „macazu”, este de partea lui Nicolae Ciucă: ‘Sunt susţinător al pensiilor de serviciu pentru cadrele militare’

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 20 Second

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară, la România Tv, că este un susţinător al pensiilor de serviciu pentru militari.

„În ce mă priveşte, sunt susţinător al pensiilor de serviciu pentru cadrele militare”, a declarat premierul.

„Pensiile de serviciu ale cadrelor militare, în toate ţările NATO există pensii de serviciu. Militarul, toată viaţa lui, este în slujba naţiunii. „, a adăugat Ludovic Orban.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Ciucă a declarat că pensiile militarilor nu sunt speciale și că, de la Cuza până în prezent, ei au beneficiat de pensii de serviciu. „Este foarte important să înțelegem că nu putem schimba regulile fără să analizăm nici sistemul în sine”, a spus ministrul Apărării.

Într-un mesaj pe pagina de Facebook, Nicolae Ciucă a spus că „pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!”

„De la Alexandru Ioan Cuza până în prezent militarii au beneficiat de pensii de serviciu. Îndatoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariați. Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viața departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane și, foarte important, au restrânse mai multe drepturi constituționale”, adaugă ministrul Apărării.

Reacția ministrului Apărării, general în rezervă, a venit după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia realizată pe baza contributivității și cea specială.

sursa:stiripesurse
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD, împotriva prelungirii stării de alertă la nivel național: 'Guvernul PNL are nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate'

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că social-democrații nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național și spune că ar trebui instituite stări de alertă locală, în zonele unde se înregistrează multe cazuri de COVID-19. Social-democraţii nu cred că este necesară prelungirea stării de […]

Ai un pont ? 0761011011