Ministerul de Externe al Rusiei despre politicienii români

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 22 Second

Noua versiune a Strategiei naţionale de apărare a României, în care Rusia figurează ca o ameninţare la securitatea republicii, va fi folosită pentru creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova (foto), citată de agenţia de presă TASS.

Ministerul de Externe al Rusiei a făcut, joi, comentarii pe tema strategiei naționale de apărare a României, în care Rusia figurează ca o amenințare la adresa securității. Includerea Rusiei printre „sursele problemelor globale” nu este ceva nou, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus. „În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme”, iar „faptul că Bucureştiul foloseşte metoda plagiatului nu confirmă decât – aşa cum ni se pare – un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români”, a mai afirmat Maria Zaharova.

Creşterea în continuare a tensiunilor în regiune

„Este evident că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureştiul în loc să devină furnizor de stabilitate îşi va aduce contribuţia la creşterea în continuare a tensiunilor în regiune şi a lipsei de încredere”, a mai comentat Maria Zaharova, potrivit Agerpres.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 prezintă o nouă abordare, ca urmare a schimbării de paradigmă la nivel global, determinate de evoluţiile din regiune, deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Federaţia Rusă, ameninţarea reprezentată de terorism, ameninţările hibride şi cele cibernetice, dar şi alte tipuri de provocări, se menţionează într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti din 27 mai.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Al cui INAMIC e, mai precis, rețeaua 5G

Secretarul general al NATO a avertizat că Occidentul nu poate ignora ascensiunea Chinei şi că din acest motiv este important ca Regatul Unit să reanalizeze rolul Huawei în reţeaua sa 5G pentru a-şi asigura securitatea. În ianuarie, premierul Boris Johnson a acordat Huawei un rol limitat în rețeaua de telefonie […]

Ai un pont ? 0761011011