Al cui INAMIC e, mai precis, rețeaua 5G

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 24 Second

Secretarul general al NATO a avertizat că Occidentul nu poate ignora ascensiunea Chinei şi că din acest motiv este important ca Regatul Unit să reanalizeze rolul Huawei în reţeaua sa 5G pentru a-şi asigura securitatea.

În ianuarie, premierul Boris Johnson a acordat Huawei un rol limitat în rețeaua de telefonie mobilă 5G a Marii Britanii, frustrând Statele  Unite care vor să excludă gigantul chinez al telecomunicațiilor din comunicările viitoare ale Occidentului. Acum este vorba despre altceva…

“Beijingul este mai aproape de noi”

“Am încredere că guvernul britanic îşi va proiecta reţelele informatice într-un mod care să protejeze aceste reţele informatice şi care să asigure că Regatul Unit are reţele informatice 5G sigure. Cred de asemenea că este important să existe acum o nouă examinare asupra cum să se procedeze exact ca să se asigure acest lucru. China se apropie de noi, o vedem în Arctica, o vedem cum investeşte masiv în infrastructura critică din Europa şi vedem desigur China operând în spaţiul cibernetic. Prin urmare, nu este vorba de a desfăşura NATO în Marea Chinei de Sud, ci de a răspunde faptului că Beijingul este mai aproape de noi”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, la postul de radio BBC.

Ca parte a reevaluării relaţiilor cu China, Centrul Naţional Britanic pentru Securitate Cibernetică analizează impactul recentelor sancţiuni ale SUA în urma deciziei Regatului Unit, luate mai devreme în acest an, de a-i permite Huawei o participare la construcţia reţelei 5G. Dar pandemia de coronavirus, dezacordurile cu privire la Hong Kong şi iritarea preşedintelui american Donald Trump la adresa Chinei au determinat Regatul Unit să-şi revizuiască relaţiile cu Beijingul, potrivit Reuters.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi măsuri anunțate de Guvern din 15 iunie

Ludovic Orban a anunțat că, din 16 iunie, se va renunța la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei sau Bulgariei. Totodată, premierul a declarat că se vor redeschide parțial mall-urile, dar și că parinții nu vor mai beneficia […]

Ai un pont ? 0761011011