Cum de s-a reușit: Încetează supravegherea prin telefoanele mobile ÎN ISRAEL

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 9 Second
Cum de s-a reușit: Încetează supravegherea prin telefoanele mobile ÎN ISRAEL

 

Ocolind parlamentul în martie, când epidemia se extindea, guvernul israelian a aprobat reglementări de urgenţă care autorizau folosirea tehnologiei de supraveghere a telefoanelor mobile a Shin Bet, utilizată de obicei în scop antiterrorist.

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a oprit urmărirea prin telefoanele mobile a purtătorilor de coronavirus, după cum a declarat o sursă oficială, invocând succesul alternativelor la controversata metodă de limitare a cazurilor contagioase cauzate de pandemie, potrivit Reuters.

Grupuri de apărare a vieţii private au contestat în justiţie această măsură în timp ce deputaţii discutau ratificarea sa. Potrivit unui oficial israelian, supravegherea prin telefoanele mobile a fost stopată în urma unei reuniuni ministeriale de luni, la care directorul Shin Bet, Nadav Argaman, a argumentat că metoda nu este necesară întrucât epidemia a dat înapoi graţie altor contramăsuri.

A dorit să-i fie păstrat anonimatul

“Aceasta (supravegherea) va fi reluată doar dacă va exista un mare focar, moment în care ar fi necesară o lege de urgenţă în parlament”, a indicat oficialul, care a dorit să-i fie păstrat anonimatul, conform Agerpres. Israelul a raportat până în prezent 18.091 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 299 de decese, la o populaţie de 9 milioane de locuitori.

Un acces de noi infectări l-a determinat luni pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să încetinească măsurile de redeschidere de şcoli şi magazine.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Kelemen Hunor a RĂBUFNIT: ”Guvernul mai mult doarme decât muncește”

  Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu există argumente suficiente și informații convingătoare pentru prelungirea stării de alertă cu o lună. „Doar așa, pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern”, a afirmat Kelemen. Liderul UDMR a declarat marți pentru Mediafax că […]

Ai un pont ? 0761011011