Neobișnuită: Țesătura care respinge MICROBII

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 36 Second

 

Are multe întrebuinţări: de la articole vestimentare capabile să distrugă mirosurile corporale, la echipamente de protecţie precum măşti sanitare…Se vede treaba că e foarte folositoare mai ales în perioada actuală.

Distrugerea microbilor, virusurilor şi a bacteriilor graţie unei ţesături capabilă să utilizeze mişcarea pentru a produce mici cantităţi de electricitate reprezintă cea mai recentă invenţie creată de două companii japoneze, Murata Manufacturing şi Teijin Frontier, potrivit AFP. Numele acestei țesături este „Pieclex” și se folosește chiar și la măşti sanitare. Cum “funcționează” așa ceva?

Electricitatea este produsă prin întinderea şi contracţia ţesăturii, mai ales în timpul mişcărilor realizate în mod obişnuit de o persoană, în cantităţi atât de mici încât ele nu pot fi simţite de către purtător, dar totuşi suficiente pentru „a arde” bacteriile, microbii şi virusurile care s-ar afla deasupra sau în interiorul ţesăturii, după cum au explicat reprezentanţii celor două grupuri nipone.

S-ar dori și eliminarea flagelului modern

„Am putut să împiedicăm proliferarea sau chiar să facem să devină inofensive 99,9% dintre bacteriile şi virusurile pe care am testat noul material”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Murata Manufacturing, după cum notează Agerpres. Potrivit celor două grupuri japoneze, ţesătura nou inventată este privită cu mare interes de anumiţi producători, precum cei de îmbrăcăminte sportivă, articole de igienă de tipul scutecelor şi măştilor de protecţie şi chiar de cei din domeniul aplicaţiilor industriale, precum producătorii de filtre.

Următorul obiectiv al inventatorilor japonezi este, desigur, acela de a se asigura că ţesătura este capabilă să elimine noul flagel al timpurilor moderne – virusul SARS-CoV-2. Dar celor două companii întâmpină dificultăţi în a obţine noul coronavirus pentru a realiza astfel de teste, din cauza regulilor foarte stricte ce vizează gestionarea maladiilor infecţioase de către instituţiile competente în acest domeniu de activitate. Până la noi…descoperiri în domeniu, fabricanții trebuie să se mulțumească cu calitățile deja existente ale țesăturii.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

TRUMP a ordonat duminică retragerea Gărzii Naţionale din Washington

  Preşedintele american Donald Trump a ordonat duminică retragerea Gărzii Naţionale din Washington, afirmând că situaţia este sub control, în contextul numeroaselor manifestaţii declanşate de moartea lui George Floyd. Gărzile naţionale „se vor retrage, dar pot reveni rapid, dacă va fi necesar”, a transmis Trump pe Twitter, remarcând totodată că […]

Ai un pont ? 0761011011