Țara care amenință că IESE din OMS

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 14 Second

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a ameninţat că retrage ţara din Organizaţia Mondială a Sănătăţii din cauza „părtinirilor ideologice”.

Aceasta după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finalul lunii mai întreruperea tuturor legăturilor cu OMS. Alimentând dezbaterea în jurul pandemiei, legat de originile ei şi de cel mai bun mod de a răspunde crizei sanitare, Bolsonaro a criticat OMS pentru că a suspendat studiile clinice legate de hidroxiclorochină şi efectul medicamentului în cazul bolnavilor de Covid-19, decizie schimbată de organizaţie săptămâna aceasta. Și a ameninţat că va urma paşii lui Trump de a o părăsi, potrivit news.ro.

Retragerea și apoi reapariția hidroxiclorochinei 

Unii dintre analiști consideră că, în ultima vreme situația creată în jurul Organizației Mondiale a Sănătății este stranie. Pe de o parte este considerată controversată, acuzată fiind că a reacționat târziu în cazul pandemiei și că s-ar fi situat pe o anume “linie“ cu China. Pe de alta, în pofida controverselor, OMS continuă să emită păreri către omenire, pentru a fi respectate, tot potrivit analiștilor nemaiștiindu-se ce trebuie respectat având în vedere ultimul scandal legat de retragerea și apoi reapariția hidroxiclorochinei.

Jair Bolsonaro vorbește, la rândul său, despre răspunsul întâtziat al OMS la criza sanitară şi despre faptul că a minimalizat continuu gravitatea situaţiei. „Vă spun acum, Statele Unite au părăsit OMS şi luăm asta în calcul în viitor. Fie OMS lucrează fără părtiniri ideologice, fie plecăm şi noi”, le-a spus Bolsonaro jurnaliştilor, potrivit The Guardian.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În libertate: ANIMALELE care au apărut în Munţii Făgăraş

Sunt pe cale de dispariție. Trăiesc în păduri, având foarte puțini dușmani naturali. Există doar câteva relatări din secolul al XIX-lea încoace despre atacuri asupra lor. Doar omul este cel care “a ajutat” la dispariția acestor animale, de-a lungul timpului. Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri […]

Ai un pont ? 0761011011