Stare de URGENȚĂ la Cercul Polar

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 59 Second

„De ce au aflat agențiile guvernamentale despre asta după două zile? Trebuie să aflăm despre situații de urgență de pe rețelele de socializare online? Sunteți sănătoși?”

Aceasta i-a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, lui Sergei Lipin, șeful NTEK. Cauza fiind faptul că un dezastru ecologic s-a produs după ce un rezervor de la o centrală electrică din apropiere de orașul Norilsk s-a prăbușit. Mai precis, Vladimir Putin a decretat stare de urgență după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs într-un râu din Cercul polar arctic, potrivit BBC.

În timpul unei conferințe video care a fost transmisă pe posturile TV, Vladimir Putin l-a criticat pe șeful filialei Nornickel care deține centrala electrică, NTEK, după ce oficialii ruși au acuzat compania că nu a anunțat incidentul. Nornickel a transmis că NTEK a anunțat ce s-a întâmplat într-un mod „prompt și în timp util”.

„Sunt cantități enorme”

Alexei Knizhnikov de la World Wildlife Fund (WWF) a declarat că grupul guvernamental este cel care i-a alertat pe specialiștii de mediu, după ce a confirmat accidentul prin sursele sale. „Sunt cantități enorme. A fost dificil să ascundă ce s-a întâmplat”, a spus acesta.

Guvernatorul regiunii Krasnoyarsk, unde este situat Norilsk, i-a spus lui Putin că a aflat despre amploarea incidentului duminică, după ce „informații alarmante au apărut pe rețelele de socializare online”. Președintele rus a declarat că decretarea stării de urgență este extrem de necesară. Astfel, vor putea fi chemate mai multe resurse pentru eforturile de curățare a zonei.

O situație foarte dificilă

Comitetul de investigații al Rusiei, care gestionează infracțiuni majore, a anunțat că au fost declanșate trei anchete penale și un angajat al centralei electrice a fost reținut. Râul Ambarnaya a fost cel mai afectat de scurgerea de motorină și va dificil de curățat pentru că are o adâncime prea mică pentru a fi folosite barje. În plus, zona este izolată și nu există căi de acces, i-au transmis oficialii lui Putin.

Ministrul rus al Mediului, Kobylkin, a spus că s-a gândit inițial să ardă motorina, însă poate fi prea riscant. „Este o situație foarte dificilă. Nu pot să îmi imaginez cum ar fi să ardem atâta motorină într-un teritoriu arctic… un foc atât de mare deasupra unei zone atât de vaste va fi o problemă imensă”, a mai precizat ministrul.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când putem pleca în VACANȚĂ? Sfatul lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență, a declarat joi seară, la Digi 24, că luna iulie ”ar trebui să fie o lună ok pentru a ne programa vacanțele”, dacă situația epidemiologică este sub control. Arafat îi sfătuiește pe români să aleagă vacanțe în țările care sunt supuse cel […]

Ai un pont ? 0761011011