S-au adunat pentru a cere demisia guvernului: “Gata cu minciunile!”

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 9 Second

 

Sute de protestatari care purtau veste portocalii s-au strâns la Roma zilele acestea, strigând “Liberta!”, pentru a protesta împotriva măsurilor luate pe pandemie și pentru a cere demisia guvernului.

Dacă în Franța există “Vestele Galbene”, în Italia sunt “Gilet Arancioni” – “Vestele Portocalii”. Liderul grupării ultra-populiste, un fost General de Carabinieri, Antonio Pappalardo, spune că pandemia de coronavirus nu există. “Pandemia nu există, este o prostie”, le-a spus Pappalardo demonstranților din Bari, în cadrul unui miting desfășurat duminică, potrivit ANSA. “Coronavirusul nu este letal, ucide doar oameni de peste 80 de ani. Gata cu minciunile și dezinformările, ați terorizat poporul italian”. Aceste proteste vin după alte demonstrații anti-guvernamentale susținute de Matteo Salvini, liderul opoziției din Italia.

Dezamăgiți de modul cum a gestionat guvernul pandemia

La Republica notează că printre protestatari sunt oameni dezamăgiți de modul cum a gestionat guvernul pandemia, oameni rămași fără locuri de muncă, dar și activiști de extremă dreapta sau eurosceptici.

Demonstrații similare au avut loc și la Milano, iar mitinguri restrânse s-au desfășurat și în alte orașe din Italia pe durata weekendului trecut. Oamenii au încălcat regulile de distanțare și nu au purtat măști. “Acum, până și virusologii spun că acest coronavirus este un nonsens”, a spus Pappalardo mulțimii, în timp ce milita împotriva purtării măștilor. În plus, el a propus ca Italia să se întorcă la moneda anterioară, lira.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medicul Adrian Marinescu: "E posibil ca într-O LUNĂ numărul îmbolnăvirilor COVID-19 să ajungă aproape de ZERO"

Numărul noilor îmbolnăviri cauzate de coronavirus ar putea ajunge „aproape de zero” într-o lună în România, afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde au fost tratați cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19. Adrian Marinescu povestește că atmosfera […]

Ai un pont ? 0761011011