După trei luni, Rusia a reluat BOMBARDAMENTELE în Siria

CancandB.ro
Read Time:47 Second

 

Avioanele rusești au bombardat marți seară și miercuri dimineață ultima zonă majoră controlată de rebeli pentru prima oară de după acordul de încetare a focului din luna martie, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Moscow Times.

Rușii au lovit în zona de nord-vest a țării, unde se întâlnesc granițele provinciilor Hama, Idlib și Latakia. Regiunea Idlib, unde trăiesc aproximativ 3 milioane de oameni, este controlată de alianța Hayat Tahrir al-Sham (HTS) și de grupările rebele afiliate.

Ofensiva guvernamentală din perioada decembrie – martie, sprijinită de ruși, a dislocat aproape un milion de oameni din regiune.

Aproximativ 840.000 dintre ei rămân dislocați, iar aproximativ 120.000 s-au întors la casele lor după acordul de încetare a focului, potrivit ONU.

Acordul, care a coincis cu criza coronavirusului, oprise loviturile aeriene continue ale forțelor guvernamentale și ale aliaților lor ruși ce au ucis cel puțin 500 de civili în aproape patru luni.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CE a lansat a doua etapă a consultării privind asigurarea unor salarii minime echitabile în UE, subliniind că nu va exista un salariu minim universal

  Comisia Europeană a lansat, miercuri, a doua etapă a consultării cu sindicatele şi cu organizaţiile patronale europene cu privire la asigurarea unor salarii minime echitabile pentru toţi lucrătorii din UE, informează Executivului comunitar. Comisia subliniază că nu urmăreşte stabilirea unui salariu minim european uniform, nici armonizarea sistemelor minime de […]

Ai un pont ? 0761011011