Și-au aruncat la pământ halatele. MEDICI în stradă

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 24 Second
Și-au aruncat la pământ halatele. MEDICI în stradă

Medicii tineri şi studenţii în ultimul an, care au avut cu toţii o mare contribuţie în timpul pandemiei de COVID-19, cer o mai bună punere în valoare a muncii lor şi o carieră cu perspective mai sigure.

Este vorba despre medici şi studenţi la medicină care au demonstrat vineri în toată Italia, pentru a solicita o reformă a învăţământului în sectorul lor, în special o creştere a numărului de burse pentru specializări, conform AFP. Aproximativ o sută de medici generalişti şi studenţi adunaţi la Milano şi-au aruncat la pământ halatele albe. Unii dintre ei aveau pancarte cu mesajele: „Fără medici nu rămân decât miracolele” sau „Cine vă va îngriji mâine?”.

O scenă identică s-a derulat la Roma, în faţa parlamentului, unde s-au adunat circa 100 de manifestanţi. Printre mesajele de pe bannere, „Fără specialişti, sistemul sanitar se prăbuşeşte” sau „Fără specialişti, miniştrii vă vor acorda îngrijire”.

„Nu mai acceptăm să fim numiţi eroi”

Mişcarea de protest a fost organizată în 21 de oraşe italiene, printre care Napoli, Bologna, Genova, Torino, Florenţa sau Palermo. „Să plecăm de la o serie de date: până în 2025, peste 60% dintre colegii noştri specialişti şi medicii generalişti se vor retrage.

Dată fiind actuala politică sanitară, nu va exista suficient personal pentru a-i înlocui. Dreptul la îngrijire şi la sănătate al tuturor cetăţenilor va fi în consecinţă pus în pericol”, se menţionează într-un comunicat al organizatorilor, potrivit Agerpres. „Nu mai acceptăm să fim numiţi eroi, pentru că a acorda asistenţă medicală este o alegere de viaţă cotidiană pentru noi. Nu dorim aplauze, vrem pur şi simplu ca drepturile noastre să fie recunoscute”, se mai menționează în comunicat.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitale în faliment. Virusul NU a mai venit

Măsurile luate în contextul pandemiei au adus spitalele din cel mai populat stat american aproape de faliment, costându-le 14 miliarde de dolari şi obligându-le să concedieze mii de angajaţi medicali, conform Asociaţiei spitalelor din California. În timp ce pandemia de COVID-19 se abătea asupra Italiei şi apoi a metropolei americane […]

Ai un pont ? 0761011011