Se întâmplă acum: Grav ATAC al insectelor. S-a apelat la drone

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 34 Second
Se întâmplă acum: Grav ATAC al insectelor. S-a apelat la drone

Pe lângă pandemie, aceasta a devenit cea mai nouă ameninţare a unei țări care, desi se aștepta oarecum la așa ceva, nu a evaluat că se va confrunta cu ceva aproape apocaliptic. Oamenii, neputincioși, încearcă să alunge roiuri mari de insecte, iar imaginile spun totul. De 27 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva pe aceste meleaguri…

Țara care se confruntă cu o mare invazie de insecte – mai precis de lăcuste, este India. Acolo unde autorităţile desfăşoară drone şi folosesc echipe pentru a pulveriza pesticide în încercarea de a preveni distrugerea culturilor, ca urmare a celui mai grav atac al acestor insecte în aproape trei decenii, potrivit DPA. India se confruntă în prezent cu cea mai mare invazie de lăcuste din 1993.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4hMbBdwCbGA

Deşi aceste insecte provoacă cu regularitate pagube în ţară, de data aceasta e cam altfel…Lăcustele sosesc din Pakistan între iulie şi octombrie şi afectează mai ales statul Rajasthan din nord-vestul ţării, a declarat KN Gurjar, directorul adjunct al Organizaţiei de Avertizare Împotriva Lăcustelor din India.

Atacă dur culturile

Culturile de cereale şi de legume din mai multe state indiene, printre care Rajasthan, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat şi Uttar Pradesh, se află în calea insectelor. Filmările apărute în mass-media indiene arată roiuri de lăcuste care atacă culturile fermierilor în timp ce aceştia încearcă neputincioşi să alunge insectele.

Oficiali indieni au declarat joi că guvernul şi-a intensificat răspunsul cu măsuri de oprire a lăcustelor şi o campanie de pulverizare de pesticide ce include utilizarea dronelor. Operaţiunile s-au desfăşurat în 303 locaţii, pe o suprafaţă de 47.000 de hectare. Un alt oficial guvernamental a remarcat însă că roiurile de lăcuste au sosit în perioada dintre recolta anterioară şi sezonul de plantare pentru viitoarea recoltă, ceea ce înseamnă că daunele produse de insecte ar putea fi limitate.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DOCUMENT. Măsurile de relaxare anunțate de Guvern de la 1 iunie

  Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seara noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Măsurile au fost decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern. „Am convocat a doua şedinţă de Guvern din această săptămână […]

Ai un pont ? 0761011011