MASCA s-ar putea să îți fie și mai de folos la altceva…La ce anume?

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 26 Second
MASCA s-ar putea să îți fie și mai de folos la altceva…La ce anume?

 

„În principiu, masca fiind un filtru poate să ajute pentru că filtrează dar nu trebuie considerat un mijloc infailibil, pentru că măştile obişnuite nu sunt etanşe”.

Aceasta spune medicul oftalmolog Marian Stamate, care a comentat pe marginea faptului că masca de protecţie filtrează polenul de ambrozie. Cum de a venit vorba despre acest polen? Epidemia de COVID-19 a cam pus în umbră sezonul ambroziei. Sute de mii de români sunt alergici la această plantă, dar medicii spun că masca de protecţie împotriva COVID-19 are un efect benefic pentru cei sensibili.

Ce provoacă așa ceva

Acest tip de polen poate provoca rinita alergică sezonieră, cunoscută și sub denumirea de “febra fânului”.

Cea mai răspândită dintre speciile de buruieni aparținând genului Ambrosia o reprezintă specia Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei, în funcție de zonă. O singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani. În România, ambrozia este răspândită în aproape toate zonele (cu excepția zonei dealurilor înalte și a zonei montane), crescând spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, la marginea pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, etc.

În cazul alergiei la ambrozie, masca, “pentru a fi eficientă, trebuie purtată corect, să acopere nasul şi gura. Cele mai eficiente măşti sunt FFP 2 şi FFP3”, a subliniat Marian Stamate pentru Mediafax. Medicul a mai subliniat că cele mai bune sunt măştile FFP2 şi FFP3, dar şi măştile de protecţie normale pot fi o barieră optimă în combaterea polenului de ambrozie.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întâmplă acum: Grav ATAC al insectelor. S-a apelat la drone

Pe lângă pandemie, aceasta a devenit cea mai nouă ameninţare a unei țări care, desi se aștepta oarecum la așa ceva, nu a evaluat că se va confrunta cu ceva aproape apocaliptic. Oamenii, neputincioși, încearcă să alunge roiuri mari de insecte, iar imaginile spun totul. De 27 de ani nu […]

Ai un pont ? 0761011011