Sindicat: Renault vrea să-şi reducă costurile cu două miliarde de euro. Ar putea urma reduceri de personal şi închideri de fabrici

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 8 Second
Sindicat: Renault vrea să-şi reducă costurile cu două miliarde de euro. Ar putea urma reduceri de personal şi închideri de fabrici

Renault
Renault ar putea anunţa joi reduceri de personal şi închideri ale fabricilor, deoarece producătorul auto francez vrea să-şi reducă costurile cu două miliarde de euro, a anunţat luni un reprezentant al sindicatului CGT, transmite Reuters.
Asta se va întâmpla când conducerea va anunţa oficial planul de reducere a costurilor cu două miliarde de euro, în care ne aşteptăm să fie incluse noi reduceri de personal şi chiar închideri ale fabricilor„, a declarat Fabien Gache, reprezentant al sindicatului CGT, într-o postare video online.
O altă sursă din sindicat a confirmat că joi este programată o întâlnire a reprezentanţilor Renault cu sindicatele.
Un purtător de cuvânt al Renault a precizat că legislaţia franceză cere o notificare prealabilă către reprezentanţii angajaţilor, adăugând că nu are amănunte privind data întâlnirii, scrie Agerpres.
Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, care ia în considerare au împrumut de cinci miliarde de euro, menit să ajute compania să facă faţă pierderilor cauzate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a avertizat că producătorul auto ar putea dispărea dacă nu va primi rapid ajutor. Statul francez deţine 15% din Renault.
Potrivit informaţiilor apărute în presă, Renault intenţionează să închidă mai multe uzine din Franţa, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe şi Nissan Micra, şi uzina de asamblare de la Dieppe, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunţat în curând.
Le Maire a precizat că preşedintele Emmanuel Macron va anunţa marţi „măsuri puternice” pentru producătorii auto care să stimuleze cererea, dar care le cer acestora din urmă să readucă o parte din producţie în Franţa.
Duminică, ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne, a declarat că Executivul de la Paris vrea ca Renault să nu-şi mai dezvolte capacitatea de producţie peste hotare, în schimbul pachetului de salvare de cinci miliarde de euro.
Întrebat de informaţiile din presa franceză referitoare la un posibil anunţ marţi al sprijinului guvernamental pentru industria auto, oficialul a declarat că staul va majora subvenţiile pentru achiziţionarea de vehicule electrice şi îi va ajuta pe cei cu venituri scăzute să cumpere maşini mai noi, mai puţin poluante. Borne nu a dat detalii privind data la care va fi anunţat pachetul de măsuri sau valoarea acestuia.
Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
sursa:incont
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tarom introduce alte zboruri în condiții speciale, spre și dinspre Paris și Viena. Cine poate călători și cât costă biletele

Tarom Compania aeriană naţională Tarom operează miercuri un zbor Bucureşti-Paris şi retur, precizând că zborurile sunt operate în condiţii speciale. Operatorul va zbura, de asemenea, și spre Viena. „Dragi pasageri, la solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Paris, data de călătorie 27 mai, Bucureşti – Paris, tarif […]

Ai un pont ? 0761011011