Vizitele intime în penitenciare, numai cu adeverințe medicale care atestă lipsa infectării cu coronavirus

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 8 Second
Vizitele intime în penitenciare, numai cu adeverințe medicale care atestă lipsa infectării cu coronavirus

 

După ce, pe perioada stării de urgență, au fost interzise, vizitele intime în penitenciare sunt acum reglementate de reguli stricte – anunță Administrația Națională a Penitenciarelor. Astfel, pe timpul stării de alertă, deţinuţii vor beneficia de vizite intime doar dacă vizitatorul aduce o adeverinţă medicală care arată că nu are Covid-19.

Potrivit unui anunţ ANP, adeverinţa medicală trebuie să fie emisă cu cel mult trei zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă. În acelaşi timp, vizitatorul va trece printr-un triaj epidemiologic şi va completa un chestionar. Dacă are simptome specifice, vizita va fi replanificată.

„Deplasarea către spaţiul destinat acordării vizitelor intime se va realiza pe un itinerar prestabilit. Pe parcursul deplasării către spaţiul indicat, persoana vizitatoare are obligaţia de a purta echipamentul individual de protecţie (mască, mănuşi, vizieră – după caz)”, se arată în anunţul ANP.

La rândul său, deţinutul care primeşte o vizită intimă trebuie să completeze un document prin care îşi exprimă acordul cu privire la cazarea separată de restul colectivului, pentru 14 zile, pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate.

După vizita intimă, deţinutul va fi izolat 14 zile pentru monitorizarea stării de sănătate.

De asemenea, după 5 zile de la vizita intimă, deţinutul va fi testat pentru Covid-19.

În timpul stării de urgenţă, deţinuţii din penitenciarele ANP nu au putut primi vizite intime şi nici pachete.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

STUDIU: Cât de important e tratamentul cu PLASMĂ pentru pacienții COVID-19

  Pacienţii cu COVID-19 spitalizaţi par să aibă rezultate mai bune atunci când primesc tratament cu plasmă obţinută de la persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru noul coronavirus, arată un studiu citat de CNN și preluat de Mediafax. Echipa de cercetători care a realizat studiul spune că rezultatele obţinute până […]

Ai un pont ? 0761011011