Ministrul Agriculturii anunță cea mai puternică SECETĂ din ultimii 60 de ani

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 9 Second
Ministrul Agriculturii anunță cea mai puternică SECETĂ din ultimii 60 de ani

 

O secetă precum cea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani, până la acestă oră fiind afectate 1,4 milioane de hectare de culturi, afirmă ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„E o secetă extremă şi puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluţiei pandemiei COVID. (…) Secetă ca anul acesta, spun specialiştii, n-a fost de 50-60 de ani”, a afirmat Adrian Oros, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că până acum sunt 1,4 milioane de hectare de culturi afectate de secetă, iar fermierii trebuie să se obișnuiască să își asigure culturile.

„În afară de faptul că-i despăgubim, încercăm să-i încurajăm pe fermieri – pentru că sunt şi alte fenomene climatice nefavorabile sau extreme care pot să le diminueze producţiile, grindină, inundaţii, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni – încercăm să-i obişnuim să-şi asigure culturile. (…) Ministerul Agriculturii suportă 70% din poliţa de asigurare. În acelaşi timp, încercăm să negociem cu băncile să fie prinsă în poliţa de asigurare şi seceta, pentru că foarte multe bănci nu asigură pentru secetă sau acolo unde asigură pentru secetă, condiţiile pe care le impun în contracte nu sunt acceptate sau sunt foarte greu acceptate de fermieri”, a adăugat Adrian Oros, conform Hotnews.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vizitele intime în penitenciare, numai cu adeverințe medicale care atestă lipsa infectării cu coronavirus

  După ce, pe perioada stării de urgență, au fost interzise, vizitele intime în penitenciare sunt acum reglementate de reguli stricte – anunță Administrația Națională a Penitenciarelor. Astfel, pe timpul stării de alertă, deţinuţii vor beneficia de vizite intime doar dacă vizitatorul aduce o adeverinţă medicală care arată că nu […]

Ai un pont ? 0761011011