Începe procesul premierului israelian Netanyahu. Ce acuzații i se aduc

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 4 Second
Începe procesul premierului israelian Netanyahu. Ce acuzații i se aduc

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ajuns, duminică, la tribunalul din Ierusalim, pentru prima înfățișare în dosarul care îl vizează.

Netanyahu este acuzat de fapte de corupție, însă susține că este nevinovat iar întregul proces nu ar fi decât o tentativă prin care adversarii politici încearcă să-i ia puterea.

„Obiectivul este de a răsturna un prim-ministru puternic din tabăra de dreapta și, astfel, de a îndepărta dreapta de la conducere mulți ani,” a declarat premierul israelian.

Netanyahu a declarat de asemenea că va continua să conducă țara și va rămâne drept, cu capul sus.

În vârstă de 70 de ani, Benjamin Netanyahu a fost acuzat în toamnă de corupție și abuz de încredere în trei dosare.

Legea israeliană prevede că orice ministru urmărit penal trebuie să demisioneze, dar măsura nu se aplică și premierului. Totui, chiar dacă poate rămâne în funcție, Benjamin Netanyahu nu se bucură de nicio imunitate în fața justiției.

Netanyahu a cerut la începutul lui ianuarie Parlamentului, Knessetul, să-i acorde imunitate în vederea alegerilor din 2 martie, mizând pe victorie.

Dar partidele de opoziție au convins o majoritate a deputaților să examineze cererea de imunitate înaintea alegerilor. În fața unei respingeri anticipate, Netanyahu a retras in extremis, la sfârșitul lui ianuarie, cererea de imunitate judiciară.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Antioxidantul minune care combate coronavirusul. Ce au descoperit oamenii de știință

Un antioxidant joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent. Nu se ia din hrană, ci se eliberează natural, în timp ce facem sport. Mișcarea este recomandată și de medicii care tratează forme severe de Covid-19, pentru că reglează glicemia. Hiperglicemia lovește direct sistemul imunitar, în cazul […]

Ai un pont ? 0761011011