E cineva atent? Nou studiu: Testul pozitiv NU este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 20 Second
E cineva atent? Nou studiu: Testul pozitiv NU este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de COVID-19, chiar dacă unii dintre ei ies pozitiv la test.

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului. Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut COVID-19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe, potrivit Bloomberg. În România pacienţii cu COVID-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Nu a putut fi izolat

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. După 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studio, după cum notează și Mediafax.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, și nu pe gradul de infecţiozitate.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gata cu eroii? Medici ARESTAȚI la Paris

  Cel puţin 50 de cadre medicale au fost amendate, iar trei au fost arestate in timpul protestului din faţa spitalului „Rober Debre” din Paris. Protestanţii au cerut mai mulți bani alocați pentru spitale, care potrivit mass-media franceză au greutăţi financiare. Poliţia a intervenit, deoarece au fost încălcate măsurile obligatorii […]

Ai un pont ? 0761011011