Curtea Supremă a SUA, pe urmele lui Trump. Dosarul ce va fi analizat în plină campanie

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 0 Second
Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite examinează marţi dosarul privind refuzul lui Donald Trump de a-şi prezenta documentele financiare către Congres.

Înalta Curte interoghează părţile într-o audiere prin telefon transmisă în direct, potrivit unui mod de operare excepţional, dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Hotărârea instanței, așteptată înainte de sfârșitul lunii iunie, va permite judecătorilor să pronunțe o decizie înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Fostul magnat imobiliar, care și-a folosit averea în campania electorală din 2016, este primul președinte de la Richard Nixon, în anii ’70, care a refuzat să-și elibereze declarațiile fiscale – determinând speculații despre adevărata sa avere.

Dincolo de cazul lui Trump, decizia Curții Supreme va avea, de asemenea, implicații profunde pe termen lung pentru echilibrul de puteri din Statele Unite.

Avocații președintelui susțin că în timpul funcției sale acesta are imunitate juridică completă, pentru a se concentra asupra activității sale, fără a fi cercetat de avocați sau de membri ai Congresului.

Mai multe comitete ale Congresului și un avocat din Manhattan au emis citații prin care solicită înregistrările financiare ale miliardarului pentru perioada 2011-2018. Trump a pornit imediat un proces pentru a bloca eliberarea documentelor.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANUNȚ. Klaus Iohannis: Din 15 mai devine obligatoriu portul măștii/ Se redeschide parțial comerțul/ Se renunță la obligația de a sta acasă și la declarația în interiorul localității

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: „Epidemia Covid 19 e încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime, în continuare avem zilnic sute de cazuri. Se apropie data administrativă de 15 mai când vom intra în starea […]

Ai un pont ? 0761011011