Britanică răpusă de COVID-19, după ce ar fi fost scuipată de o persoană infectată

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 48 Second
coronavirus

O angajată a unei companii feroviare din Marea Britanie a murit de COVID-19 luna trecută, după ce a fost scuipată de o persoană care pretindea că era infectată cu noul coronavirus.

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, lucra în gara londoneză Victoria şi a resimţit primele simptome ale virusului la câteva zile după ce ea şi un coleg al ei au fost agresaţi pe 22 martie, potrivit Agerpres.

“Se aflau în holul central lângă o casă de bilete în momentul în care au fost agresaţi de un călător, care i-a scuipat. Acelaşi bărbat a tuşit deasupra feţelor lor şi le-a spus că avea virusul”, au precizat reprezentanţii sindicatului TSSA într-un comunicat.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a prescris un concediu medical, observând că aceasta suferea din cauza unor dificultăţi respiratorii, se afirmă în comunicatul emis de TSSA.

Răpusă în scurt timp de boală

Femeia nu a mai mers la muncă, iar starea ei de sănătate a continuat să se înrăutăţească, necesitând internare şi conectarea la un dispozitiv de ventilare mecanică, pe 2 aprilie.

Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsând în urmă un soţ şi o fiică de 11 ani, care nu au mai putut să o revadă după urcarea ei în ambulanţa care a transportat-o la spital.

Compania pentru care lucra, Southern Railway, a dat asigurări spunând că tratează acest caz cu multă seriozitate şi că a demarat o anchetă internă.

Poliţia transporturilor din Marea Britanie a deschis şi ea o anchetă, potrivit sindicatului TSSA, care a cerut autorităţii ce reglementează transportul feroviar să cerceteze faptele. Potrivit aceluiaşi sindicat, “există întrebări serioase legate de moartea ei, întrucât acest deces nu a fost unul care nu putea fi evitat”.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca familiile tuturor angajaţilor din acest sector de activitate care au murit din cauza maladiei COVID-19 să primească o indemnizaţie din partea guvernului, aşa cum se întâmplă deja în cazul familiilor victimelor raportate în rândul personalului din sectorul medical.

Peste 32.692 au fost răpuși de coronavirus în Marea Britanie, potrivit datelor actualizate în timp real de Worldometers.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Curtea Supremă a SUA, pe urmele lui Trump. Dosarul ce va fi analizat în plină campanie

Curtea Supremă a Statelor Unite examinează marţi dosarul privind refuzul lui Donald Trump de a-şi prezenta documentele financiare către Congres. Înalta Curte interoghează părţile într-o audiere prin telefon transmisă în direct, potrivit unui mod de operare excepţional, dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, relatează AFP. Hotărârea instanței, așteptată înainte de sfârșitul […]

Ai un pont ? 0761011011