Sistemul de sănătate are „lacune”. China își dă drumul la gură

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 27 Second
coronavirus

China a recunoscut, sâmbătă, că pandemia Covid-19 a dezvăluit „lacune” în sistemul său de sănătate și de prevenire a bolilor infecțioase, observații care vin pe fondul criticilor președintelui american Donald Trump.

Debutul crizei a fost dur: îngrijitorii care se confruntau cu o boală pe atunci necunoscută, spitale supraîncărcate, obligate să refuze pacienții, teste indisponibile, pacienți nedetectați sau lipsa de echipament.

Câțiva medici Wuhan care a dat alarma cu privire la apariția unui nou virus au fost interogați de poliție și acuzați că au răspândit „zvonuri”.

„Lupta împotriva epidemiei Covid-19 a fost un mare excelent pentru sistemul și capacitățile de guvernare ale țării”, a declarat, sâmbătă, adjunctul ministrului chinez al Sănătății, Li Bin.

De asemenea, această luptă a dezvăluit că „China are încă lacune în sistemele și mecanismele sale pentru prevenirea și controlul epidemiilor majore și în sistemul său de sănătate publică”.

Președintele Xi Jinping folosise deja același vocabular în februarie.  Dar observațiile de sâmbătă ale autorităților chineze vin într-un moment în care Statele Unite critică Beijingul că a ascuns informații și că a gestionat greșit criza provocată de noul coronavirus: „Ar fi putut fi oprită în China”, a spus Donald Trump, scrie 20 Minutes.

Beijingul s-a apărat declarând că a distribuit rapid Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și altor țări toate datele de care dispune legat de Covid-19.

Ministrul adjunct al Sănătății a evocat mai multe piste pentru a îmbunătăți sistemul chinez de sănătate, inclusiv crearea unei „comenzi centralizate, unificate și eficiente” și o mai bună utilizare a inteligenței artificiale și a megadatelor (big data) pentru anticiparea epidemiilor.

În sfârșit, ministerul chinez al Sănătății face campanii pentru îmbunătățirea legilor în materie de sănătate sau pentru „consolidarea cooperării internaționale”, a mai spus Li Bin.

sursa:puterea

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Măsuri relaxare 15 mai. Regulile ce trebuie respectate pentru a ne proteja de Covid-19

România se pregăteşte de marea relaxare. După încetarea stării de urgenţă, când restricţiile nu vor mai fi impuse, vom putea ieşi din case, să mergem la biserică, la coafor sau la stomatolog. Vor exista însă suficiente recomandări menite să ne protejeze în faţă ameninţării Covid 19: de la purtarea măştilor […]

Ai un pont ? 0761011011