PSD nu respinge ideea unei MOȚIUNI de CENZURĂ, dacă Guvernul ORBAN „va continua să neglijeze priorităţile României”

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 53 Second
PSD nu respinge ideea unei MOȚIUNI de CENZURĂ, dacă Guvernul ORBAN „va continua să neglijeze priorităţile României"

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat sâmbătă că o moţiune de cenzură nu este oportună în timpul situaţiei de urgenţă şi în timpul pandemiei de coronavirus, însă a atras atenţia că, în cazul în care Guvernul „va continua să neglijeze priorităţile României şi ale oamenilor”, social-democraţii vor fi „puşi în situaţia” de a se gândi la o asemenea moţiune.

„Legat de o moţiune de cenzură, ea nu este oportună în timpul situaţiei de urgenţă şi în timpul pandemiei. Totuşi, dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României, va continua să neglijeze priorităţile oamenilor, ne vom vedea puşi în situaţia de a ne gândi la o asemenea moţiune. Ce este foarte important să ştim e că PSD nu este majoritar în Parlament, iar o asemenea moţiune va trebuie să fie rezultatul unei negocieri cu celelalte forţe parlamentare. (…) Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune politică din Parlament pe măsuri în sprijinul României. Am făcut-o deja pe legile pe care le-am trecut, o vom face şi pentru moţiunea de cenzură în momentul în care vom considera că acest demers este oportun. În ce vedem că se întâmplă la Guvern, perioada pe care o mai avem de aşteptat se pare că se micşorează”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD, informează Agerpres.

El a afirmat că este foarte „posibil” să fie depusă o moţiune simplă şi împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Există moţiunea împotriva domnului Cîţu la Camera Deputaţilor. Dacă va trece, domnul Cîţu va fi fost respins de două ori în comisiile de specialitate şi o dată de întreg Parlamentul. O dată la Senat şi o dată la Cameră şi sperăm acesta să fie un semnal destul de puternic pentru a-l retrage pe acest ministru toxic din Guvernul României. Mai există o moţiune la Senat împotriva domnului ministru Oros şi, în funcţie de modul cum se vor derula lucrurile în continuare, cu certitudine este un mijloc prin care vom sancţiona derapajele oricărui ministru. (…) Este foarte posibil şi Ministerul Muncii este unul din ministerele care s-a comportat total inadecvat în această perioadă având în vedere întârzierea acordării şomajului – a celor 75% şi aşa mai departe. Este o opţiune”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sistemul de sănătate are „lacune”. China își dă drumul la gură

China a recunoscut, sâmbătă, că pandemia Covid-19 a dezvăluit „lacune” în sistemul său de sănătate și de prevenire a bolilor infecțioase, observații care vin pe fondul criticilor președintelui american Donald Trump. Debutul crizei a fost dur: îngrijitorii care se confruntau cu o boală pe atunci necunoscută, spitale supraîncărcate, obligate să refuze […]

Ai un pont ? 0761011011