Fenomen aproape alien: Oameni veseli, cu virus. CAZURI incredibile

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 31 Second
Fenomen aproape alien: Oameni veseli, cu virus. CAZURI incredibile

 

Vorbesc și se comportă ca și cum nu ar avea nicio problemă. Stau pe rețelele sociale și nu se plâng de vreun disconfort. În spatele acestei normalități însă se află altceva…

Un simptom bizar al COVID-19 îi șochează pe medici: „Radiografiile arătau leziuni severe, însă ei păreau că nu suferă de nimic”. În spitalele din jurul lumii, doctorii sunt șocați de acest simptom ciudat al pacienților diagnosticați cu COVID-19. Deși nivelul de oxigen din țesuturile lor este la un nivel catastrofal de mic, pacienții vorbesc și se comportă ca și cum nu ar avea nicio problemă, potrivit CNN.

Pacienții care suferă de ceea ce a fost denumit „hipoxie fericită”  sau „hipoxie tăcută” vorbesc, stau pe rețelele sociale și nu se plâng de niciun discomfort. Termenul medical este „hipoxie tăcută”. Se întâmplă atunci când oamenii nu sunt conștienți de faptul că nu au suficient oxigen și se prezintă la spital într-o stare mult mai proastă decât arată. Mulți dintre ei au trecut deja prin simptomele clasice ale COVID-19 cu între două și șapte zile înainte să ajungă la spital cu greutate la respirație, spune dr. Richard Levitan, medic în New Hampshire.

Medicii speculează

Levitan a văzut pacienți la camera de urgență cu un nivel de oxigen în țesuturi de sub 50%, atât de scăzut încât ar fi trebuit să fie incoerenți și aproape inconștienți. Saturația normală cu oxigen este între 95% și 100%, iar orice valoarea sub 90% este considerată anormală. Pe lângă acest bizar simptom, , Levitan spune că radiografiile pulmonare ale acestor pacienți arătau niște leziuni pneumonice atât de severe încât ei ar fi trebuit să aibă dureri groaznice și să respire cu mare greutate. Dimpotrivă, un fenomen aproape alien: Oamenii sunt happy și OK! Ar trebui să fie în comă sau să fie zguduiți de crize din cauza hipoxiei (lipsa de oxigen din țesuturi), însă stau de vorbă cu asistentele sau pe rețelele de socializare, aproape fără să se plângă că au dificultăți de respirație, scrie CNN.

„Radiografiile lor arătau groaznic, nivelul oxigenului era foarte mic. Erau, însă, complet alerți și își butonau telefoanele!”, a adăugat medicul. Medicii speculează că pentru unii oameni, boala progresează într-un mod diferit. Pacienții se confruntă cu simptome precum febră și diaree, iar corpul începe să compenseze pentru lipsa de oxigen prin mărirea frecvenței respirațiilor.

Oamenii nu devin conștienți

„Imaginați-vă că aveți un pahar plin de aer și, brusc, acel pahar se înjumătățește. În mod natural, corpul se va strădui să compenseze cantitatea lipsă de aer și va induce o respirație de două ori mai rapidă”, spune dr. Cedric Rutland, purtător de cuvânt la Asociația Pulmonară Americană.

Hipoxia tăcută ar putea fi o explicație pentru decesele rapide și bizare ale unor tineri care nu au avut simptome foarte serioase de COVID-19. Oamenii nu devin conștienți de respirația lor sacadată, însă nivelul oxigenului continuă să scadă. Între timp, corpul devine obișnuit cu cantitatea mai redusă de oxigen, la fel ca atunci când suntem la altitudini mari.

sursa:puterea

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fără scaune goale în avion. Companiile aeriene nu susțin măsura și spun că prețul biletelor ar putea crește semnificativ

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor, însă nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate. IATA susține că un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2m, așa […]

Ai un pont ? 0761011011