„Nu am mai văzut vreodată așa ceva”. FENOMEN rar pe unele plaje

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 48 Second
„Nu am mai văzut vreodată așa ceva”. FENOMEN rar pe unele plaje

Un fenomen care nu a mai avut loc în peste 60 de ani. A fost semnalat mai întâi pe o plajă a lumii, la vreme de pandemie. Apoi a mai fost semnalat și prin alte părți ale mapamondului.

În Mexic s-a putut observa de curând un fenomen ce nu a mai avut loc în peste 60 de ani, pe plaja din Acapulco, potrivit Daily Mail. Respectiv planctonul bioluminescent a fost vizibil pe plajă, un fenomen foarte rar, care a luminat valurile în nuanțe de albastru.

Fenomenul foarte rar e rezultatul unei reactii biochimice cauzate de microorganismele din apa din apropierea plajei Puerto Marquesm din Acapulco. Acest fenomen a putut fi observant până acum și pe alte plaje din Mexic. Potrivit unora dintre păreri, așa ceva a revenit în timpul pandemiei pentru că oamenilor li s-a interzis să intre în apă și să se plimbe pe plajă. Însă biologul marin Enrique Ayala Duval are o alta opinie: “Bioluminescența e lumina produsă în urma unei reacții biochimice la care participă o mare parte din timp licuferin (o proteină), oxigenul molecular și ATP (Adenozintrifosfat), ce reacționează datorită enzimei luciferoase, în urmatorul mod – Oxigenul oxidează luciferinul, luciferoasa accelerează reacția și ATP aprovizionează energia pentru reacție, ceea ce produce lumina vizibilă și noaptea”.

Valuri bioluminescente

Un fenomen asemănător a fost semnalat și pe plajele din sudul Californiei, potrivit The Guardian. Valurile bioluminescente au fost cu atât mai apreciate, anul acesta, întrucât plajele abia s-au redeschis, după o lună de izolare pentru a combate pandemia. „Fac surfing de 20 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Dale Huntington, un pastor în vârstă de 37 de ani din San Diego. Acesta a mai povestit că s-a trezit special la 3 dimineaţa, după ce plajele s-au deschis, pentru a admira peisajul.

Astfel de fenomene au fost observate în sudul coastei californiene de la începutul anilor 1900 şi pot dura de la câteva zile până la câteva luni. Un fotograf a surprins pe Plaja Newport un delfin care înota prin această apă bioluminescentă.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=bJcTWr8-mFo&feature=emb_title

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adevărul despre MODELUL SUEDEZ. Ce au făcut ei, de fapt, pe pandemie

  A fost înțeles „total eronat”? Este posibil…După ce OMS a dat exemplu Suedia pentru “comportamentul” exemplar la vreme de pandemie și după ce, înainte de OMS, tot mapamondul a fost dat pe spate de același comportament, lumea a început să analizeze mai atent “miracolul” suedez. Să abordăm totul sistematic. […]

Ai un pont ? 0761011011