• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PANDEMIE. Țara europeană care a învins coronavirusul. Turiștii din Germania se pregătesc pentru a-și cumpăra bilete

Apr 25, 2020

 

Croația este printre țările europene care au început relaxarea măsurilor impuse din cauza evoluției noului coronavirus. În această țară, succesul înregistrat în lupta cu virusul a fost unul fără precedent, raportându-se doar 2009 cazuri de infectări şi 51 de morţi. Acest fapt se datorează măsurilor implementate foarte repede de autorităţile croate.

Niciuna dintre celelalte țări europene cu ponțial turistic nu au reușit să se apropie de performanța Croației . Țări ca Franţa, Spania şi Italia sunt grav lovite de criză şi cel mai probabil nu vor putea să primească turiști în această vară.

Publicația germană Bild a scris că litoralul Croației va deveni principalul punct de atracție pentru turiștii din Germania. Jurnaliștii le recomandă turiștilor să treacă paradisul de pe malul Adriaticii pe lista de vizitat în această vară.

„Unde călătorim în vara coronavirusului?”, scrie Bild, citat de Mediafax.

„Vara asta, Croaţia vrea să se promoveze ca o ţară lipsită de coronavirus”, scrie cotidianul german.

Croaţia are doar 12 morţi la un milion de locuitori, în timp ce Germani are 65 de morţi la milionul de locuitori.

„Croaţia a luat din timp măsuri pentru combaterea coronavirusului. A fost o decizie care a meritat. Ministerul Turismului împreună cu experţi în sănătate lucrează la un plan care să permită curând redeschiderea ţării pentru turişti”, mai scrie sursa citată.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *