• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

DE NECREZUT. Noul coronavirus nu dispare decât după 70 de zile, susține un biolog israelian

Apr 25, 2020

 

Un nou studiu, realizat în Israel, evidențiază faptul că virusul se auto-limitează și atinge maximul de răspândire la 40 de zile de la prezența într-o comunitate, pentru ca apoi să scadă forța de infectare și să dispară. Indiferent de măsurile sociale care se iau, mai devreme de 70 de zile noul virus nu dispare.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful Programului de Studii de Securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că a realizat o analiză din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se iau şi că după 70 de zile dispare, scriu cei de la The Telegraph.

Vestea că după 70 de zile virusul dispare dintr-o comunitate, indiferent de restricţiile care sunt sau nu aplicate de unele state, poate ajuta la crearea unor planuri de repornire a economiilor din țările aflate în carantină.

Conform analizei făcute de cercetătorul israelian evoluția virusului este aceeași în toate țările: 30% din numărul de infecţii la debutul epidemiei, 10% după şase săptămâni, ajungând la 5% în șapte săptămâni.

“În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, susţine profesorul Ben-Israel.
sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *