• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Misiunea medicilor români în Italia s-a încheiat. Se întorc acasă și aduc materialele donate de Papa Francisc

Apr 25, 2020

 

Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe colegii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și-au încheiat misiunea și se întorc în țară. 

În avionul cu care vor călători, vor fi urcate și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România.

Aeronava cu cadrele medicale și echipamentele va decola de pe aeroportul din Milano.

Se vor întoarce în țară cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene.

Medicii și asistenții au participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

În 23 aprilie, Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România, informa Vatican News.

Conform Vaticanului, materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei. În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *