• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

De ce ar trebui să punem masca de protecție când ieșim din casă, deși recomandarea e doar pentru spații închise. Explicațiile medicilor

Apr 25, 2020

 

Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.

“Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze.

Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini”.

Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

“La locul de muncă, masca ar fi bine să fie utilizată.

La școală, pentru copiii mai mari, trebuie avute în vedere măsuri ca și în cazul adulților, pentru că este vorba despre o colectivitate.

Și profesorii trebuie să fie protejați.

În privința copiilor mici, sunt așteptate soluții și din partea medicilor pediatri”, a spus medicul.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *